
Poznata doktorka otkriva: Ovo srpsko jelo je najbolji saveznik za ravan stomak, a mnogi ga izbegavaju
Ljudi koji redovno jedu pasulj imaju manji obim struka i čak 22 procenta manji rizik od gojaznosti
Čak i za one koji redovno vežbaju, ponekad je veoma teško da se oslobode masnih naslaga na stomaku i bokovima.
Često se kaže da se „ravan stomak stvara u kuhinji“, pa nailazimo na savete o namirnicama koje bi trebalo izbegavati. Međutim, poznata dijetetičarka i autorka Sintija Sas smatra da je ključ u pažljivom biranju svakodnevne ishrane.
„Kada jedete pravu vrstu namirnica, to vam može pomoći da brže izgubite masne naslage,“ izjavila je u intervjuu za „Today“.
A koja namirnica je najbolji saveznik za ravan stomak? Prema mišljenju Sintije, to je – pasulj.

„Ukoliko zavolite pasulj, on vam može pomoći da izgubite kilograme i smanjite stomak,“ rekla je Sas i dodala da ljudi koji redovno jedu pasulj imaju manji obim struka i čak 22 procenta manji rizik od gojaznosti.
S njom se slaže i poznati američki kardiolog i televizijska ličnost dr Mehmet Oz.
„Pasulj je bogat rastvorljivim vlaknima, koja podstiču dobre bakterije u crevima i tako smanjuju upalu povezanu sa masnim naslagama na stomaku,“ izjavio je dr Oz, preporučujući da se mala količina pasulja (otprilike jedna šoljica) uvrsti u svaki obrok – čak i doručak!
Možda zvuči neobično, ali zapravo nije tako teško – pasulj možete dodati u salate i čili ili, na primer, napraviti ukusne mafine od leblebija.
(Ona.rs/Avaz.ba)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Istina o vitaminu D3 i zašto moramo da ga unosimo suplementacijom svaki dan
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.