Ma kakva soda bikarbona - ovo rešava KISELINU U ŽELUCU: Gastroenterolog Perišić razbija mit o GORUŠICI

 

Komentari

  • Nataša

    25. jun 2025. | 10:59

    Imam hronični gastritis koji se "smirio" ali sporadično imam problema sa kiselinom. U tom slučaju se jede nešto suvo-kokice su najbolje rešenje ali može neki suvi čajni keks ili naposletku parče hleba.Bilo šta suvo što će pokupiti kiselinu.To je rešenje za sporadične probleme. Ukoliko je stanje hronično onda se mora ići na korekciju ishrane-izbaci se kafa, slatkiši, pržena i začinjena hrana, paradajiz, krastavci, paprika pre svega....u suštini povrće(sem krompira) je gadno za želudac.Posle nekog vremena kada se stanje smiri polako vraćati namirnice-probaš malo kupusa ili pola paradajiza pa ako nema problema nastaviš sa upotrebom i tako malo po malo. Lekovi su najgore rešenje jer se problem ne rešava već samo maskiraju simptomi a polovina obolelih od karcinoma želudca je u prošlosti pila lekove.

    Podelite komentar

  • Emilija

    25. jun 2025. | 08:16

    Čitav život patim od kiseline i čira na želucu. Probala sam kantarion ali nije mi pomogao. Najbrže mi kiselinu neutrališe badem, 3-4 ujutru čim ustanem ili posle nekog obroka koji mi ne prija.

    Podelite komentar