• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Savršen za početak dana: Detoks napitak koji prija svim čulima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavolećete ovaj čudesni napitak

  • 0
Ananas Foto: Pexels

Ukusan i osvežavajući, ovaj napitak je odličan za detoksikaciju i jačanje imuniteta. Zahvaljući tome što prija svim čulim, postaće i vaše omiljeno osvežavajuće piće, koje ćete želeti da spremate svima.

Kada u sok od svežeg ananasa dodate malo svežeg đumbira i korena kurkume, dobićete ukusnu mešavinu, odličnu za jačanje imuniteta i detoksikaciju.

Ananas je bogat izvor vitamina C i antioksidanata, kao i dijetalnih vlakana i mangana, važnih za zdravlje kostiju. Sadrži enzim bromelain, koj potiče iz stabljike ananasa, a studije pokazuju da bromelain zahvaljujući antiinflamatornim svojstvima pomaže u smanjenju upale i poboljšanju varenja. Važan je i za metabolizam proteina i sagorevanje neželjenih masti.

Ananas Foto: Pexels

Za brojne zdravstvene prednosti đumbira svi su čuli i već ga uvrstili u svoj dnevni izbor namirnica. Đumbir poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže varenju i stimuliše prirodni proces detoksikacije organizma, tako da ovom napitku neće dati samo dobar ukus već i mnogo zdravstvenih dobrobiti.

Kurkuma poput đumbira blagotvorno deluje na organizam, a limeta kao izvor vitamina, minerala, flavonoida i antioksidanata čini ovaj napitak još poželjnijim.

Kako napraviti svež sok od ananasa?

Pripremite voće i korenje. Oljuštite i iseckajte ananas, đumbir, kurkumu i limetu.

Stavite jedan po jedan sastojak u sokovnik velike snage i promešajte. Dodatno promešajte drvenom kašikom, pa sipajte u veliku čašu četvrtinu čaše soka, četvrtinu čaše usitnjenog leda, a ostatak čaše ispunite kokosovom ili običnom vodom.

Ananas Foto: Pexels

Ukrasite kriškama ananasa i uživajte u preukusnom detoks napitku.

Video: Da li ste imali burnu subotnju noć? Ako jeste, ovaj napitak će vas podići na noge posle prvog gutljaja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje