• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dijeta Šakila O'Nila: Kako izgubiti salo sa stomaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Slavni sportista rešio je da promeni svoje nezdrave životne navike i vrati se u fit formu

  • 2
Shaquille O Neal Šekil O Nil Foto: Profimedia/KEVIN WINTER/Getty images

Najdominantniji NBA igrač svih vremena za "GQ" govorio je o svojoj novoj rutini i programu ishrane. O'Nil je rekao da je promenio svoju ishranu i počeo da koristi eliptiku (fitnes mašinu) nakon što je shvatio da mu salo na stomaku prelazi preko pantalona.

- Budio sam se i išao na posao, kulirao, jeo šta god. Nisam obraćao pažnju. Jednog dana sam pogledao dole i pomislio kako mi je stomak preko pojasa - izjavio je čuveni sportista.

O'Nil je rekao da je smanjio dnevni unos ugljenih hidrata i masti i da sada jede više voća, povrća i nemasnih proteina. Dodao je i da su mu njegova nova dijeta i rutina treninga pomogli da smrša i ostane zdrav. Ušao je u ovaj proces, kaže, kako bi ostao zdrav nakon 50. godine.

Jelovnik

Šakil je rekao da jede pet obroka dnevno, a skoro svi uključuju voće ili povrće. Uključuje voće u prva tri obroka svog dana. Za doručak pojede voće, pa tri ćureće kobasice i oko četiri-pet belanaca.

Penzionisana NBA zvezda naglašava da je njegov drugi obrok samo voće, nakon čega sledi još voća i šejk ili smuti za treći obrok. On je ranije izjavio za "Men's Health" da se njegov recept za smuti sastoji od borovnica, banana i putera od kikirikija.

Crveni smuti, voće, sok Foto: Shutterstock

Četvorostruki šampion NBA lige za četvrti obrok ima samo salatu, a njegov peti obrok čine samo nemasna piletina, riba ili biftek. O'Nil je ranije spomenuo da je njegova omiljena riba losos, što je sada njegov omiljeni obrok za večeru.

Smanjio unos masti, ugljenih hidrata i uključio više voća u svoju ishranu da bi izgubio na težini, a stručnjaci kažu da bi oko 25-30% dnevne ishrane osobe trebalo da se sastoji od voća.

Ugljeni hidrati su takođe odlično gorivo za brzu energiju za vežbanje, a zdrave masti, poput maslinovog ulja, ključni su deo ishrane za zdravlje srca i imaju antiinflamatorne prednosti i antioksidante.

šakil onil Foto: youtube/Inside The NBA

Najveći problem u pridržavanju plana ishrane mu je to što često putuje i ne može da se hrani onako kao što to čini kod kuće, ali se i dalje trudi da ostane pri zdravoj ishrani jer želi telo 19-godišnjaka i ne sumnja da će uspeti. Od treninga praktikuje samo kardio vežbe (30-40 minuta), zatim trening grudi, ruku, bicepsa, tricepsa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • ime

    6. april 2022. | 12:24

    Moj savet svima je da paze odakle čitaju informacije o ishrani i slično jer je to jako personalizovano. Ne možemo svi imati istu dijetu, ali eto ubacite kardio i eventualno telesnu vežbu i jedite manje nego što ste fizički aktivni.

    Podelite komentar

  • Boža zemunac

    6. april 2022. | 11:51

    Vidim , baš je tvigi.

    Podelite komentar