• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Detoks posle praznika: Kako se rešiti nadutosti i toksina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko ste jeli češće i količinski unosili više hrane tokom praznika, sigurno je da to vašem organizmu i nije tako prijalo

  • 0
Limunada, sok, napitak

Foto: Shutterstock

Ako ste za praznike uživali u dobroj, ali i masnoj hrani, verovatno je da sada osećate potrebu za resetovanjem. Brze dijete svakako nisu dobro rešenje, jer mogu da naruše zdravlje.

Povratak zdravim životnom stilu, bez dramatičnih ograničenja u ishrani, uz fizičku aktivnost "izbrisaće" posledice uživanja u prazničnoj trpezi. Da biste se što lakše vratili na pravi put, evo nekoliko načina zahvaljujući kojima ćete pomoći svom organizmu da se izbori protiv nadutosti i lakše eliminacije viška kalorija koje ste uneli prethodnih dana.

1. Čajevi, topla voda i limun

Hidratacija ne sme biti zanemarena usled konzumiranja alkohola i drugih pića - konzumiranje čajeva i tople vode sa limunom je od suštinskog značaja da pomogne vašoj jetri i bubrezima da filtriraju toksine.

Pokušajte da pijuckate topli zeleni čaj pre i posle jela da biste održali metabolizam i probavu jakim. Čaj od komorača je takođe odličan izbor, jer ublažava probleme kao što su loše varenje, nadimanje, nadimanje, zatvor, crevni gasovi, žgaravica, pa čak i nadražena creva.

2. Jabukovo sirće

Samo dve kašike jabukovog sirćeta u čaši tople vode takođe mogu dovesti vaš organizam u pređašnje stanje i nećete se više osećati tako naduto.

Jabukovo sirće

Foto: Shutterstock

Ovo je sjajan detoks, međutim ako želite da sebi malo olakšate, onda u napitak možete dodati i kašiku meda, koji takođe čini čuda kada je u pitanju čišćenje organizma, oslobađajući ga od nakupljenih masnoća.

3. Crni i beli luk

Crni, a posebni beli luk je savršen za čišćenje organizma. Osim što pomaže u zaštiti od prehlade i virusa, podstiče i jetru na proizvodnju enzima zaduženih za izbacivanje toksina iz probavnog sistema.

stomak, prejedanje

Pixabay.com

Video: Da li ste imali burnu subotnju noć? Ako jeste, ovaj napitak će vas podići na noge posle prvog gutljaja

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje