• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nijedan lek ne može da zameni fizičku aktivnost, ali vežbanje može da bude zamena za lek

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gost podcast-a Teorija zdravlja bila je Tanja Banđur iz Aktivnije Srbije

  • 0

Koliko smo fizički aktivni, uticaće direktno i na to koliko ćemo često biti bolesni ili dobiti neku hroničnu bolest sa godinama koje dolaze. Odavno se zna da nijedan lek ne može da zameni fizičku aktivnost ili bilo koje vežbanje, ali da fizička aktivnost može da zameni neke lekove. 

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja, i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu.

U poslednih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65 odsto građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolescenti kod kojih je, nažalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u večem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj : “Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!”

Projekat AS (Aktivnija Srbija) je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju i biće organizovan u nekoliko gradova u Srbiji. U gradovima organizatorima, pored samog aktivnog druženja njihovih građanima, projekat Aktivnija Srbija trudiće se da kod lokalne samouprave proširi vidike po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Opširnije pogledajte u videu na početku teksta

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje