• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hoćeš li biti sirena ili kit? Ovaj natpis je stajao na teretani, a odgovor jedne žene ćete obožavati

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen odgovor je naišao na pozitivne reakcije, te je u kratkom vremenskom periodu prikupio više od 4.700 lajkova

  • 6
Mršavljenje, dijeta, vežbanje Foto: Shutterstock

Za veći deo populacije ideal "savršenog tela" je bio nedostižan još od doba renesanse, kada je ljudsko telo prikazivano realno, sa svim svojim lepotama i nesavršenostima.

Društvo ne okleva da postavi nerealne standarde lepote, naročito za žene i da strogo osuđuje one koji isuviše daleko odlutaju od njih. Pritisak na mnoge žene da ih se drže je konstantan, bez obzira da li su u mogućnosti da promene išta u svom izgledu, čak i da to žele.

Mnoge žene popuste pod tim pritiskom, te se odriču ukusne hrane, a sve zbog toga da bi se uklopile u današnje standarde lepote.

Međutim, ima i onih žena koje su svesne negativnog uticaja ovog pritiska, te nipošto ne popuštaju pred njim. Na jednoj "Fejsbuk" stranici osvanuo je status u kom je glavni akter žena koja je odlučila da sruši nametnutne standarde lepote.

- Pre nekog vremena na ulazu u teretanu bila je fotografija veoma mršave i lepe žene. Ispod je pisalo:"Hoćeš li biti sirena ili kit ovog leta?". Jedna žena, ne znamo koliko je bila teška, je odgovorila: "Dragi ljudi, kitovi su uvek okruženi prijateljima - delfinima, morževima i znatiželjnicima. Seksualno su aktivni i odgajaju svoju decu s neverovatnom nežnošću i ljubavlju.

Zabavljaju se, igraju i jedu puno škampa. Oni plivaju ceo dan i putuju do fantastičnih mesta poput Patagonije, Severnih mora i koralnih grebena Polinezije. Odlično pevaju, a ponekad postoje i CD-ovi sa njihovim pesamama. Oni su impresivne i voljene životinje koje svi štite i neguju. Sirene ne postoje. Ali da postoje, stalno bi išle kod psihologa sa problemom "podvojenosti ličnosti: žena ili riba?"

Ne bi imale seks i rađale decu. Da, bile bi veoma lepe, ali tužne i usamljene. I mirisale bi na ribu. Bez sumnje, radije bih bila kit. U trenucima kada nam mediji govore da je samo mršavo leto, više volim da jedem sladoled sa svojom decom, večeram sa mužem i pijem sa prijateljima. Mi žene dobijamo na težini iz raznih razloga, ali ponekad je to i zbog mnogo mudrosti i znanja koje ne može stati u našu glavu, pa se širi po celom telu. Nismo debele, dobro smo negovane i svaki put kada vidim svoju zaobljenu figuru u ogledalu kažem sebi: "Dobro se osećam jer redovno vežbam, a ne zato što sam mršava".

Ova objava je u kratkom vremenskom periodu prikupila više od 4.700 lajkova, a pozitivni komentari su se nizali.

- Bravo! Ovo je zdrav način razmišljanja - napisala je jedna žena.

- Sve si lepo rekla. U današnje vreme ljudi gledaju samo fizički izgled i priskaju nas da svi izgledamo savršeno - dodala je druga.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jeremija

    17. septembar 2022. | 13:27

    Debela je lepo odvovorila, svaka joj čast! Ne znam zašto bi ljudima smetalo ako je neko debeo, to što debljina sa sobom nosi još 100 zdravstvenih problema i što je ona indikator odsustva samopoštovanja i discipline debelih je problem samo tih ljudi.

    Podelite komentar

  • Dr

    17. septembar 2022. | 22:39

    Pa jedemo i pijemo i mi koji nismo gojazni.ali imamo meru. Gojaznost je bolest .dg obesitas

    Podelite komentar

  • Bojana

    18. septembar 2022. | 08:43

    Znate sta je veca tragedija? Kad sirena iz teretane iz bilo kog razloga nabaci 5 do 10kg, znate li vi kakav je to udar na psihu te sirene koja jedini smisao vidi u utreniranoj guzi i ravnom stomaku? Meni je u redu da neko ima do 10 ili 15kg viska, to nije gojaznost. Preko toga vec je za razmatranje zbog zdravlja. Ali ortoreksija nenormalno uzima maha i to je ozbiljna mentalna bolest.

    Podelite komentar