• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

10 dana se hranila kao Megan Markl: "Za mene je ovaj način ishrane dobitan"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su postajale stvari iz jelovnika koje joj nisu odgovarale, ona je izdržala do kraja

  • 0
Megan Markl Dijeta Foto: Višnja Milić, Profimedia

Pre nekoliko dana smo pisali o dijeti koju Megan Markl praktikuje već duže vreme, a nedavno je novinarka Savana odlučila da punih deset dana jede kao Megan i proveri da li je ovaj način ishrane održiv.

Megan u toku nedelje praktikuje veganski način ishrane, a vikendima jede šta god poželi.

Savana je poštovala jelovnik koji Megan jede, ali je, na primer, tražila jeftnije alternative kako ne bi trošila previše novca na hranu.

- Moguće je naći zamenu. Ujutru sam jela pahuljice sa bananom i malo bademog mleka. Megan često stavi i kokos, sveže bobice i med u kašu. Ukus je osvežavajuć, pomalo sladak, ali mi se ovo zaista dopalo za doručak. Megan takođe jede i omlet sa sirom, poširana jaja i tost sa avokadom - priča ova žena.

Međutim, kako kaže, posle nekoliko dana, za doručak joj je nedostajalo malo više ugljenih hidrata, ali i kafa.

- Ja obožavam kafu, ali sam morala da je zamenim sa toplom vodom u koju bih iscedila limun. Prvih dana mi je bilo veoma teško da se razbudim bez kafe, ali sam onda počela da se osećam drugačije. Znala sam da moram da spavam duže, odnosno da legnem ranije, kako bih se probudila naspavana i zaista sam uspela. Takođe, topla voda sa limunom mi je ubrzala varenje - otkriva Savana.

Megan skoro svaki dan kao popodnevu užinu pije zeleni sok, međutim, Savana kaže da joj se on nije dopao.

- Prvo, ovaj sok dnevno izađe između pet i deset evra. To je veoma skupo. Umesto ovoga, za užinu bih, prema njenoj preporuci, pojela humus, šargarepu ili lubenicu posuti cimetom. Pre nego što sam se upustila u ovoj izazvov, pobrinula sam se da sklonim sve što bi mi budilo želju za hranom - iskrena je ona.

Savana kaže da se ovih deset dana nije osećala kao da je na dijeti, ali da se osećala bolje i da se manje nadimala nego inače.

- Mislim da sam izbacila samo vodu za ovih deset dana. Moja koža je bila lepša i nisam se osećala natečeno. Nisam bila toliko umorna, i što je najvažnije nisam imala osećaj da mi je nešto uskraćeno - zaključuje Savana i dodaje:

- Postoji mnogo loših dijeta koje poznati propagiraju, ali Meganina nije takva. Zapravo, trudiću se da nastavim da se hranim ovako, jer mi zaista prija. Osećam kao da zdrava hrana dobija lošu reputaciju zbog toga što je dosadna i bljutava. Ova dijeta mi je dokazala da to nije slučaj. Sve dok imate sveže bilje, začine i povrće, postoji neograničen broj zdravih i ukusnih obroka koje možete sami da napravite. I za mene je ovaj način ishrane dobitan, piše Insider.

Video: Kejt Midlton ili Megan Markl: Kod muškaraca mrtva trka

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje