• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skijanje ili snoubording: Koji sport je bolji za početnike?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koja opcija je bolje za početnike u zimskim sportovima-skijanje ili snoubording?

  • 0
snoubord skijanje sneg Foto:Shutterstock

Sanke ili klisko je dobra i sigurna opcija, ali da li ste skupili hrabrosti da se ove godine oprobate u kraljevima zimskih sportova?

Ukoliko želite da probate neka od ova dva sporta, ali niste sigurni koji je najbolje rešenje ili najbezbednije, onda je ovo pravi tekst za vas, poručuje "Fasterskier.com"

Jedna daska ili dve daščice - verujte, izbor vam nosi mnogo više nego što se čini, zato se i vodi "hladni rat" između sportista ovih disciplina. Nemojte imati strah od svog neznanja na stazama samo zato što ima još ljudi koji su možda bolji od vas. Ovo je ipak samo sport, a svaki sport zahteva vežbu.

Skijanje

Skijanje je sigurno lakše naučiti, ali teže je usavršiti ga. U prevodu - lako ćete naučiti da kočite, ali ima tu mnogo caka za pravilno skijanje za koje treba strpljenja i vremena. Sve je u tehnici.

Kada ste početnici, lako ćete i brzo savladati osnovne korake, a nadovezaćemo se na to da su vam noge odvojene za razliku od snoubordinga. To je velika prednost kada je u pitanju osećaj da možete pasti ili skliznuti, jer samo treba zamisliti da su vam stopala produžena i tako prisvojite skije kao deo vas. Ono što je takođe prednost jeste što se sve dešava ispred vas, ne sa vaše strane kao u slučaju snouborda.

austrija, skijanje Foto: shutterstock.com

Snoubording

Što se tiče ovog sporta, trebaće vam veće strpljenje kada je u pitanju početak i može biti obeshrabrujuće. Dakle, morate prvo naučiti kako da sami stanete na snoubord. Kada to naučite, onda ide posebna tehnika kočenja, ali sa tim i mnogo padanja. Ne bojte se pada, nije strašno, samo je teško ustati kada ste početnik, tako da je bolje za početak imat nekoga sa vama ko će vas učiti ili stopirajte skijaše i snoubordiste da vam pomognu pri ustajanju.

Ali padovi umeju biti dobar podsticaj da pokušate još jednom, samo što ćete svakoga puta biti sve bolji i bolji. Zato se ovaj sport odlično uči kroz padove. Da ne zaboravimo, sportisti savetuju štitnike na kolenima čisto radi zaštite kolena, ali i odeće prilikom padova. Jednom kada savladate osnove snoubordinga i navikne te se da morate kontrolisati jednu dasku sa obe prikačene noge, trikovi usavršavanja će vam sami dolaziti.

snoubord skijanje sneg Foto:Shutterstock

Zato, ako ste se odlučili koji sport vam deluje bolji ili zabavniji, savetujemo da ipak uzmete par časova za ove sportove.

Želimo vam dobar sneg i da ostavite najviše tragova na stazama!

Video: Ljubitelje skijanja očekuju i veliki popusti: Otvorena skijaška sezona na Kopaoniku

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje