• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako da sagorite 3000 kalorija za 24 sata: Za 7 dana možete osetiti promenu

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi, može se izgubiti i do 450 grama za jedan dan

  • 0
Sunčano hladno jutro, trčanje Foto: Shutterstock

Svako ko kuburi sa viškom kilograma, zna koliko ponekad može biti teško uskladiti zdravu ishranu i vežbanje. A ni to ponekad ne daje rezultate.

Ipak, svakodnevno sagorevanje kalorija može vam pomoći da izgubite višak kilograma, uz naravno manji broj njihovog unosa. Da biste za dan skinuli 450 grama, potrebno je da izgubite oko 3500 kalorija na dan i to bi mogao da bude početak vašeg putovanja.

Postoji nekoliko načina na koje možete da izgubite kilograme, a prvi saveti su naravno uravnotežena ishrana i dobar plan vežbanja, piše "Style craze".

Kako da sagorite 3000 kalorija dnevno?

Morate da menjate i jedete mnogo manje od trenutnih obrazaca ishrane. Ovo bi zahtevalo planiranje obroka i kontrolu porcija u ishrani, što bi značilo da morate da prilagodite odgovarajuću količinu kalorija. Zdravoj i odrasloj osobi potrebno je 2000 kalorija za osnovne funkcije tela.

Zanimljivo je da je 3500 kalorija jednaka oko 450 grama masti, pa je onda računica jasna. Alternativno, ako osoba konzumira 3500 kalorija i nema fizičku aktivnost, to će doprineti višku masnoće jednak 450 grama. Zato bi trebalo da uvedete fizičku aktivnost koja će vam pomoći da potrošite najmanje 1000 kalorija. Ovo će stvoriti kalorijski deficit koji će odmah početi sa sagorevanjem masti. Trebalo bi da prođe nedelju dana da se sagori kilogram masti na ovaj način. Treba napomenuti da početnici imaju tendenciju da sagorevaju masti brže u poređenju sa onima koji su iskusni vežbači.

bicikl, kućni bicikl, vožnja bicikla Foto: Shutterstock/GaudiLab

Trčanje

Veoma efikasna aktivnost, trčanje sagoreva 850 kalorija na sat. Međutim, trebalo bi da trčite 4 sata da biste sagoreli 3000 kalorija.

Skijanje

Intenzivna jednočasovna sesija sagoreva 1100 kalorija.

Plivanje

Intenzivno plivanje tokom jednog sata pomaže vam da sagorite 700 kalorija.

Skvoš

Ovaj sport sagoreva 850 kalorija za sat vremena.

Biciklizam

Intenzivna vožnja bicikla tokom jednog sata takođe sagoreva 850 kalorija.

Boks

Boks sagoreva 800 kalorija za sat vremena.

Druge slične intenzivne aktivnosti koje pomažu u sagorevanju kalorija uključuju vožnju bicikla, penjanje po stenama, ples, pilates, dizanje tegova i jogu. Za bilo koju aktivnost da se odlučite, biće vam potrebno od četiri do osam sati treninga za sagorevanje 3000 kalorija.

Radite i kardio vežbe

Kardio vežbe pomažu u sagorevanju kalorija i održavanju zdravlja srca. One povećavaju nivo energije i čine da se osećate bolje. Možete ići u teretanu ili se baviti aktivnostima na otvorenom poput džogiranja, vožnje bicikla, hodanja i sportova (fudbal, košarka ili tenis) da biste sagoreli kalorije. Uparite kardio sa treningom snage za maksimalne rezultate. Vežbanje nije samo dobro za fizičko zdravlje, već pomaže i u poboljšanju mentalnog izgleda.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nina je smršala 17kg, rešila se glavobolja i pritiska: Nisam mogla da idem uz stepenice, a sad letim

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje