• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 navika koje će vam pomoći da brže smršate: Važno je da ih uradite čim se probudite

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za lagan i zdrav gubitak viška kilograma personalni trener Viktorija Brejdi predlaže da u svakodnevicu uvedete pet jednostavnih navika

  • 0
Fitnes influenserka Foto: Shutterstock

Da li ste znali da navike koje sprovodite odmah po buđenju mogu da vam pomognu da lakše smršate? Uz nekoliko malih promena u vašem dnevnom rasporedu počećete da sagorevate kalorije rano u toku dana, piše "Eatthis.com".

Personalni trener Viktorija Brejdi otkrila je pet koraka za započinjanje dana na, kako kaže, pravi način, koji ujedno pomažu u zdravom gubitku viška kilograma.

1. Istegnite se

Umesto da surfujete internetom na telefonu čim se probudite, odvojite od pet do 10 minuta da se istegnete i vežbate svesnost. Ovo će pripremiti vaše telo, ali i vaš um da se suoče sa danom koji je pred vama.

- Kad je telo pod stresom, još je teže izgubiti težinu. Ali, istezanjem tela oslobađate se stresa i povećavate energiju - objašnjava Brejdi.

2. Pijte vodu ili čaj sa limunom

Počastite se čašom vode sa limunom da probudite svoj sistem za varenje pre nego što doručkujete. Brejdijeva objašnjava da voda sa limunom pomaže digestivnom sistemu da produktivno razloži hranu koju unesemo tokom dana.

Još jedan predlog je da umesto čaše vode sa malo limunovog soka popijete topao čaj od đumbira ili limuna - oba imaju isti efekat.

3. Započnite dan doručkom

Doručak je neverovatno važan obrok koji nam daje energiju za ceo dan. Zato ga, podseća Brejdijeva, nikada ne bi trebalo preskakati.

- Započnite dan obrokom koji je pun vlakana i proteina da biste obuzdali žudnju za hranom tokom dana i ubrzali metabolizam - savetuje personalni trener.

zdrav doručak, musli, doručak za mršavljenje, zdrava hrana Foto: Shutterstock

Ona dodaje da doručak ne mora da bude obilan ukoliko ste do sada navikli da jedete tek oko podneva. Proteinski smuti ili mala činija ovsenih pahuljica sa bobičastim i orašastim voćem biće odlično rešenje za prvi obrok u danu.

4. Vežbajte

- Kad sam bila u procesu mršavljenja, stekla sam naviku da vežbam ujutro. Tako je bilo manje verovatno da ću tražiti i naći opravdanje da ne vežbam kasnije u toku dana. Osim što sam se naučila doslednosti, takođe sam otkrila da posle jutarnjeg treninga imam više energije - deli Viktorija svoje iskustvo.

Ona dodaje da se ubrzano sagorevanje masti može postići kardio-treningom u jutarnjim satima pre doručka. Ali, ako želite da izgradite mišiće, onda zakažite trening kasnije tokom dana, kad vaše telo ima više energije za sagorevanje.

5. Planirajte svoje dnevne obroke

Jutro je savršen period da isplanirate šta ćete pojesti u toku dana.

- Ukoliko imate plan obroka, manje je verovatno da ćete donositi loše odluke na osnovu gladi ili impulsa, a verovatnije ćete izabrati niskokalorične obroke bogate hranljivim materijama - zaključuje Viktorija.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje