• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je najstarija bodibilderka na svetu: Ima 86 godina i liniju na kojoj bi joj mnogi pozavideli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona inspiriše mnoge da započnu sa zdravim načinom života

  • 0

Ernestin Šepard (86) je pravi uzor mnogo mlađoj populaciji i dokaz da je sve moguće samo ako se dovoljno radi na tome.

Dok se njene vršnjakinje teškom mukom penju uz stepenice, ona podiže tegove, a na mišićavom telu mogu da joj pozavide mnogo mlađe žene.

Kako kaže, tokom većeg dela života nije uopšte bila fizički aktivna jer nije volela da vežba. U društvu sestre polako je počela da se bavi fizičkom aktivnošću, da bi 2010. godine čak ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija bodibilderka na svetu.

Ona sada tvrdi da su godine samo broj i da je disciplina ključna kada je napredak u pitanju.

- Sa 56 godina sam počela da vežbam, a imala sa 71 kada sam otišla na prvo takmičenje. Ja sam dokaz da zaista nikada nije kasno da radite na sebi kaže ona.

Dan započinje tako što ustane u tri jutru, nakon čega slede meditacija, pa trčanje. U osam počinje njen trening, a najkasnije leže u 22 sata. Najčešće jede pirinač, piletinu, jaja i pahuljice, a neizostavne su velike količine vode.

Nakon što je osvojila mnogobrojne nagrade i istrčala nekoliko maratona, inspirisala je druge da počnu da rade i njen životni cilj je postala motivacija drugih da žive srećno i zdravo.

- Uvek zapamtite da nikada niste prestari da počnete da vežbate. Godine nisu ništa drugo nego broj, a uvek možete da budete u formi - zaključila je Ernestin, a prenosi "Express".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje