• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajni sastojak kao ključ do riznice zdravlja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Napretkom moderne medicine i mnogobrojnim istraživanjima koje se sprovode od strane zdravstvenih ustanova širom planete nailazimo na mnogobrojne podatke, savete i predloge u vezi sa prehranom

  • 0
Wellness keks

Foto: Promo/ Wellness

Skrolovanjem kroz razne portale, forume i blogove možemo naići na sijaset predloga koji će našoj koži dati blistav sjaj, organizmu obezbediti pravi izvor neophodne energije, a našem zdravlju nijedna prehlada ne može da prkosi.

Međutim, od tolikog priliva informacija više ni sami nismo sigurni šta je zapravo prava odluka i izbor za nas.

Nutrijent koji svakako predstavlja veoma važan element u planu ishrane i pravu riznicu za vitalan i zdrav organizam su svakako vlakna. Vlakna predstavljaju vrstu hranljivih materija koje se pretežno nalaze u hrani biljnog porekla. S tim u vezi, ova hranljiva materija se pretežno može pronaći u namirnicima poput voća, povrća, žitaričnim proizvodima, orašastim plodovima, semenkama, a od sada u Wellness Yes Fiber High keksu!

Najbolji način za unos i primenu vlakna u svakodnevnu ishranu je kroz raznovrsnu konzumaciju različitih vrsta biljnih proizvoda. Doza od 25-30g je preporučena optimilna dnevna količina unosa vlakana za odrasle osobe. Kako ovaj digestivni keks u samo 100 grama proizvoda sadrži oko 8.6g biljnih vlakana, do preporučene doze koja će najbolji uticaj imati možete doći vrlo lako. Dodajte u užinu po koju voćku, za ručak pojačajte salatu i pospite semenke i na taj način neprimetnim i vrlo jednostavnim trikovima u ishrani ćete napraviti male promene ka zdravijem i kvalitetnijem načinu života.

Wellness Yes Fiber High keks u sebi sadrži vitamin E, cink i selen. Zajedno ukombinovani i spakovani u ukusni keks deluju kao snažan antioksidans.

Wellness keks

Foto: Promo/ Wellness

Kada je pravo vreme za konzumiranje Wellness Yes Fiber High keksa?

Pre ili nakon fizičke aktivnosti – Vreme pre ili posle fizičke aktivnost pravi je trenutak da date organizmu dodatni energetski boost.

Pauza na poslu – Ne dozvolite da stresan posao utiču na takozvani "stress eating". Prilikom odabira užine, napravite sebi međuobrok nutritivno bogatim namirnicima koji će vašem organizmu dati sve neophodne sastojke za dodatnu energiju kako biste aktivno nastavili sa obavezama.

Za vreme prolećne "generalke" - Toplo vreme, tanka garderoba i sunčani dani zaista su pravi razlog da počnete da obraćate pažnju na unos kvalitetnih namirnica. Očistite svoj organizam od toksina i primetite dodatnu energiju koja će naprasno uplivati u vaš um i telo.

Vikend road trip – Pravo vreme je došlo da pobegnete iz grada i obiđete neku lepu lokaciju koju toliko dugo planirate. Obucite se prijatno, rasteretite se briga i obaveza, put slobodno skratite zdravijom Wellness užinom.

Uz nove Wellness proizvode izbalansirana i zdravija prehrana postali su pravo slatko zadovoljstvo. Izaberite za sebe Wellness i počnite sa zdravijem pristupu života.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje