• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zbog neophodnog prekida trudnoće utehu je našla u hrani: Sada ima 58 kilograma i vežbanje je deo njenog života

Vreme čitanja: oko 3 min.

Amanda je rekla da je njeno putovanje mršavljenja počelo polako i da je vremenom napredovala do 65 minuta kardio treninga sedam puta nedeljno i pet dana nedeljno treninga sa težinama, u kombinaciji sa ishranom sa malo ugljenih hidrata

  • 0

Amanda Bući je počela da se bori sa svojom težinom u detinjstvu, međutim, nakon što je izgubila 36 kilograma u ranim dvadesetim, mislila je da to drži pod kontrolom. Ali, kada se udala sa 24 godine, počela je da uživa u hrani sa visokim sadržajem ugljenih hidrata i prejedala se.

Nakon što je morala da se suoči sa okončanjem rizične trudnoće, okrenula se hrani kako bi se izborila sa razornim emocionalnim bolom koji je doživljavala, i tako se ugojila oko 30 kilograma za samo šest meseci. Na kraju je imala više od 116 kilograma.

Sada je majka dvoje dece otkrila kako je izgubila neverovatnih 58 kilograma transformišući svoje navike u ishrani i način života. Amanda je objasnila da ona i ona i muž imaju retku bolest krvi zbog koje je njena trudnoća bila visoko rizična.

- I moj muž i ja imamo redak poremećaj krvi koji se zove beta talasemija, a moja prva trudnoća je bila visoko rizična.

Uprkos izgledima, Amanda je zatrudnela i rodila zdravu devojčicu. Nakon prve trudnoće ona i suprug su se odlučilli da pokušaju da dobiju još jednu bebu u nadi da će imati isti ishod. Međutim, drugoj bebi je dijagnostikovana beta talasemija i par je morao da donese težak izbor da se trudnoća prekine, prenosi "Daily Mail".

- Nažalost, odlučili smo da prekinemo nakon što je dijagnostifikovana beta talasemija. Mogli smo da odemo do kraja trudnoće, ali bolest izaziva potrebu za stalnim transfuzijama krvi, malformacijama kostiju, otkazom organa i skraćenim životnim vekom.

Okrenula se hrani kao vidu utehe, a 2018. je rodila svoju drugu ćerku Vivijen i odlučila da je nužno da prestane sa nezdravim životom. Počela je da sprovodi male promene u načinu života, kao što su hodanje i zdravija ishrana. Počela je redovno da vežba i izgubila je 58 kilograma.

- Nakon što sam rodila ćerku, osetila sam snažnu motivaciju da napravim pozitivne promene u svom životu. Jedna od najvažnijih promena koje sam napravila bila je da se fokusiram na gubitak težine i poboljšanje zdravlja, ne samo za sebe već i za dobrobit moje porodice.

Amanda je rekla da je njeno putovanje mršavljenja počelo polako i da je vremenom napredovala do 65 minuta kardio treninga sedam puta nedeljno i pet dana nedeljno treninga sa težinama, u kombinaciji sa ishranom sa malo ugljenih hidrata.

Sada često deli svoje rutine vežbanja i fotografije napretka na svojim društvenim mrežama.

- Vežbanje je postalo deo moje svakodnevne rutine. Počela sam da se radujem svakom danu, i osećala sam se dobro. Ono što je počelo kao način za mršavljenje pretvorilo se u način života zdravog i snažnog.

Nakon što je smršala i poboljšala svoje zdravlje, Amanda ima novi osećaj radosti. Mogla je da bude više uključena u živote svoje dece i postala je bolji roditelj.

- Ova novootkrivena odlučnost mi je omogućila da postanem angažovaniji i aktivniji roditelj, sposoban da u potpunosti učestvujem u radostima i izazovima roditeljstva. Kako sam skinula višak kilograma i stekla poverenje u svoje fizičke sposobnosti, otkrila sam da mogu bolje da držim korak sa svojom decom i da budem najbolji roditelj koji sam mogla da budem.

Nakon što je izgubila težinu, Amanda je ostala sa viškom kože na donjem delu stomaka. Odlučila je da ga ukloni abdominoplastikom.

- Znala sam da je abdominoplastika velika operacija koja uključuje rizike i potencijalne komplikacije, ali sam mislila da ako imam pravog plastičnog hirurga, operacije će biti uspešne. Nažalost, u mom slučaju je bilo dosta komplikacija zbog anestezije i provela sam 10 dana u bolnici - priznala je Amanda.

Međutim, proces oporavka je bio borba za Amandu. Nakon što je konačno prebrodila tešku bitku koja je bila proces oporavka, Amanda se osećala presrećnom.

- Bio je to težak oporavak. Odmah po obavljenoj operaciji osetila sam veliko žaljenje, ali sada kada sam ponovo fizički zdrava, drago mi je što sam uradila nešto za sebe. Osećam se samouvereno u koži u kojoj sam. Osećam se 100 posto kao ja - zaključuje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje