• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Retrogradni Merkur u decembru: 4 znaka će biti najviše na udaru do 1. januara

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poslednji put u godini ova planeta ide "unazad"

  • 0
retrogradni merkur planete foto: pixabay.com

Merkur, planeta komunikacija, postaje retrogradna u Jarcu od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. i to bi moglo da zakomplikuje vaše planove za kraj godine, piše "Aol".

Retrogradni Merkur u Jarcu će osujetiti vaše finansije, komunikaciju i planove za putovanja na odmor za poslednju polovinu decembra. Ipak, s druge strane, ovo je i prilika da život dovedete u red uoči nove godine kako ne biste ponavljali stvari koje pokušavate da ostavite iza sebe.

Period retrogradnosti ove planete će se uskladiti sa poslednjim mladim mesecom u godini, uvodeći sveže ideje i nove perspektive. Ciklus mladog meseca je idealan period za započinjanje novih projekata, preuzimanje rizika i postavljanje namera za budućnost. Sa retrogradnim Merkurom koji se završava u Strelcu, ovaj mlad mesec je savršena prilika da vidite svoju budućnost kako biste mogli da počnete iznova na Novu godinu.

Tokom retrogradnog Merkura očekujte da budete izazvani da uspete u ispunjenju ogdređenog plana. Merkur u Jarcu želi da se fokusira na stvari koje daju rezultate, što znači da biste mogli da se osećate nemirno u početku retrogradnosti. Lako se stvari zbune i pogrešno razumeju.

Kardinalni znaci (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) će najdirektnije osetiti uticaj ovog retrogradnog Merkura.

Njihove finansije i veze su bile glavne tačke stresa u poslednjih nekoliko nedelja. Izazovi sa kojima ćete se suočiti tokom ovog vremena povezani su sa temom lične vrednosti i samopoštovanja koju ste imali sa sobom ove godine. Neki od vas će možda razmotriti da napuste posao ili da u potpunosti promene karijeru. I dok vam je novac veliki motivator u novoj životnoj fazi, on nije jedini važan za sreću. Prihvatite promene u načinu života koje su u skladu sa vizijom o sebi iz snova.

Retrogradni Merkur će promenljivim znakovima (Blizanci, Devica, Strelac, Ribe) pokazati kako su napredovali ove godine.

Horoskop, astrologija, zodijak, devojka, zima, mistika, žena, Foto: Pixabay

U prošlosti ste možda osećali potrebu da branite svoj stav ili ispravite lažne informacije koje se koriste protiv vas, ali ovaj put je nešto drugačije. Ova retrogradnost ih vodi ka višem nivou svesti, harmonije i isceljenja.

Naučili su da je ponekad najbolji način da se nose sa ljudima - da ih ostave onakve kakvi jesu. Ova retrogradnost može doneti dodatne sukobe i nesporazume, pa zato budite oprezni i pokušajte da ne kažete nešto zbog čega biste mogli zažaliti. Zapamtite, ponekad je tišina najmoćniji odgovor!

Za kraj, fiksne znake (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) će retrogradni Merkur naterati da se zapitaju koliko su njihove granice efikasne vaše i da pogledaju gde mogu da urade nešto bolje za sebe.

Tokom te tri nedelje, možda će imati problema da artikulišu misli ili će biti nervozni da progovore, ali je ovaj period lekcija o poverenju.

Ako želite da se vaše odluke ostvare, morate odlučiti šta u vašem životu treba da se promeni, a ta promena treba da počne iznutra. Retrogradni Merkur je odlično vreme da se ponovo upoznate sa sobom. Povežite se sa unutrašnjom hrabrošću i preduzmite akciju na osnovu intuicije. Najbolje je da usporite i primetite obrasce koji vas sprečavaju da postignete blaženstvo u vezama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za decembar 2023.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop