• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Poslednji mlad mesec 2023. poravnaće zvezde u vašu korist: Hrabro prihvatite promene

O. K.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovog meseca, mlad mesec u Strelcu doneće nalet energije zbog svoje bliske konjunkcije sa Marsom, planetom akcije i vitalnost

  • 0
Mlad Mesec Foto: Pixabay

Mladi meseci su okrepljujuća i osvežavajuća energija u astrologiji. Javljaju se na početku lunarnog ciklusa, koji traju 28 dana i prolaze kroz svih osam mesečevih faza.

Mladi mesec je kosmičko resetovanje energije na nebu, što ga čini popularnim vremenom za manifestovanje, stvaranje prostora za nove stvari i promenu svog života. Mlad mesec se dešava kada se sunce i mesec poravnaju u istom horoskopskom znaku, označavajući period sveže energije i perspektive.

U astrologiji, sunce predstavlja vaše srce i ego, dok mesec simbolizuje srž vašeg bića. Kada se ova dva svetila spoje u istom horoskopskom znaku, to je prilika da redefinišete kako se predstavljate svetu. Iako mlad mesec nije vidljiv golim okom na Zemlji, moć koju ima ne može se potceniti. Slično tome, mlad mesec je prilika za vas da napravite poteze iza kulisa i postavite temelje za ono što će procvetati tokom sledećeg meseca.

Ovog meseca, poslednji mlad mesec 2023. poravnaće zvezde u vašu korist, osnažujući vas da istražujete nove teritorije u narednoj godini.

Prošlomesečni mlad mesec u Škorpiji je rastvorio vaše iluzije i vratio vas u stvarnost. Sada, mlad mesec u Strelcu želi da pogledate svoj život svežim očima kako biste mogli da započnete putovanje iznova.

Na decembarski mlad mesec u Strelcu će značajno uticati Merkurov konačan retrogradni put u godini, koji počinje 13. decembra 2023. i traje do 1. januara 2024. Možda postoji neko oklevanje oko ovog mladog meseca, zbog čega biste mogli da sumnjate u sebe. Međutim, kako se poslednji retrogradni Merkur kasnije tokom meseca pomera u Strelca, manifestacije koje pozovete u svoj život ove nedelje konačno će se ostvariti.

Mlad Mesec, mesec, horoskop, zodijak, astrologija Foto: Shutterstock

Šta donosi decembarski mlad mesec u Strelcu

Ovog meseca, mlad mesec u Strelcu doneće nalet energije zbog svoje bliske konjunkcije sa Marsom, planetom akcije i vitalnosti.

Možda se osećate kao da imate beskrajnu energiju koju možete da posvetite svim aspektima svog života. Međutim, vaša energija može nestati jednako brzo kao što se pojavila. Iako ćete se ove sezone možda osećati dobrotvorno, izbegavajte da se preopterećujete do tačke u kojoj više nemate ništa za sebe.

Iskoristite ovaj dar fokusa i odlučnosti da se pozabavite svim značajnim problemima koji vas opterećuju. Usmerite se na jedan ili dva cilja i nemilosrdno ih sledite dok ne budu gotovi. Osećaćete sjajan osećaj uspeha kada odjavite još jednu stavku sa svoje liste pre nove godine.

Sa ovim mladim mesecom kojim vlada retrogradni Jupiter u Biku, možda ćete se naći da ponovo razmišljate o svom životnom planu. Neptun je završio svoju retrogradnost ranije ovog meseca, menjajući vaše snove u novom pravcu. Sada vas mlad mesec u Strelcu tera da hrabro prihvatite promene.

Možda ćete osetiti da postoji nešto veće za vas i težiti više od života. Međutim, mogli biste postati frustrirani jer ova nova prilika tek treba da se manifestuje na opipljiv način. Poslednji mlad mesec 2023. podstiče vas da eksperimentišete sa svojim osećajem radosti i zadovoljstva Jupiter će završiti svoju retrogradnost krajem meseca, pružajući vam sreću u 2024.

Konačno, mlad Mesec u Strelcu se dešava jedan dan pre nego što Merkur krene u poslednji kosmički obrt u znaku Jarca. Retrogradni Merkur traje od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024., čineći ovaj mlad mesec u Strelcu vašom poslednjom šansom da se manifestujete pre nego što komunikacija sa kosmosom nestane. Imate priliku da kažete svoju istinu pod zvezdama i sve to položite pred oltar tokom decembarskog mladog meseca. Postoji osećaj da se krećete ka novoj filozofiji u životu i da proširujete svoju sposobnost učenja i rasta kao pojedinca. Ovaj mladi mesec je odlična prilika da sebi ponudite reči i ohrabrenje. Da biste to uradili, morate da stvorite prostor u sebi da isprobate nove stvari i budete početnik u životu bez kritikovanja sebe.

horoskop, zodijak, astrologija, zima, kugla Foto: Unsplash/Aaron Burden

Šta znači mlad mesec Škorpije za svaki horoskopski znak?

Tokom ovog mladog meseca, promenljivi znaci - Blizanci, Devica, Strelac, Ribe - doživeće najdublji nivo promene.

Energija radoznalog Strelca će vas inspirisati da preuzmete proračunati rizik i izvršite eksperiment ove nedelje. Imaćete priliku da unesete male izmene u svoj plan i vidite šta vam najbolje odgovara. Ovaj mlad mesec bi takođe mogao da zapali iskru za novu strast o kojoj ranije niste razmišljali. Iskoristite ovu priliku da izađete i povežete se sa ljudima kako biste proširili svoju sferu uticaja. Kada se retrogradni Merkur krajem meseca preseli u Strelca, videćete da se povezujete sa novim prijateljima, grupama i udruženjima koja bolje podržavaju novu verziju vas.

Kardinalni znaci - Ovan, Rak, Vaga, Jarac - mogu da dožive neke poteškoće tokom ovog mladog meseca, pa je dobra ideja da se pripremite za  suze.

Uprkos primamljivoj energiji ovog mladog meseca, predstojeći retrogradni Merkur u Jarcu može usporiti vaš duh.

Važno je prihvatiti sezonu života u kojoj se trenutno nalazite i ne boriti se sa činjenicom da stvari mogu izgledati pomalo sumorno.

Iskoristite ovaj mladi mesec kao priliku da se oslobodite starih emocija i dozvolite sebi da iskusite i sedite sa svojom trenutnom tugom. Kada se retrogradni Merkur krajem meseca pređe u Strelca, imaćete priliku da se ponovo osvrnete na ove teme mladog meseca sa novom perspektivom i novootkrivenom empatijom prema sebi koju ranije niste imali. Uoči nove godine prolazite kroz značajnu emocionalnu promenu, tako da se ne plašite velikih emocija koje mogu nastati.

Fiksni znaci - Bik, Lav, Škorpija, Vodolija - dobijaju ono što im se duguje, zahvaljujući retrogradnom Jupiteru u Biku, koji vlada ovim novim mesecom.

Tokom proteklih nekoliko meseci, možda ste se osećali kao da se borite da postignete svoje ciljeve. Ali sa Jupiterom, planetom ekspanzije i sreće, koja se nalazi direktno na kraju meseca, možete očekivati pozitivnu promenu.

Ovaj mlad mesec donosi priliku ili promenu načina života koja vas može odvesti na mesta o kojima ste samo sanjali. Međutim, ova promena zahteva naporan rad i trud, zbog čega neki od vas mogu da sumnjaju u svoje sposobnosti. Srećom, retrogradni Merkur vam omogućava da se redefinišete i predstavite kao autoritet. Iskoristite mlad mesec i poslednje nedelje decembra da biste stvorili prave uslove za uspeh, piše "Parade.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Astrološke prognoze za decembar 2023.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop