• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šta ste u Keltskom horoskopu: Deli se na 13 meseci i karakterišu vas jedno drvo i jedna životinja

B. P.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nešto malo drugačije od onoga što smo navikli da čitamo

  • 0
horoskop Foto: Unsplash/Thought Catalog

Svima je poznat Kineski horoskop, kao i onaj "obični", dok se manje pominje Keltski. Ukoliko niste upoznati sa njim, sada ćemo vam razjasniti.

U keltskoj astrologiji svaki mesec se pripisivao jednom drvetu i jednoj životinji, piše "Magical recipes online". Svako od njih ima dodatne moći, što ih čini posebnim, a ono što je zanimljivo jeste da su oni godinu podelili na 13 meseci odnosno zodijački krug druida.

Verovalo se da dečak ili devojčica koji su rođeni u određenom meseci imaju na neki način to drvo i tu životinju kao moćno oruđe.

U nastavku pročitajte koje drvo i koja životinja ste u keltskoj astrologiji.

Od 24. decembra do 20. januara - breza i jelen

Breza je povezana sa Vatrom i Suncem i predstavlja početak svega, božanska iskra. Breza se smatra ekstra moćnim drvetom, balansirajući kreativne i destruktivne sile Vatre, baš kao moć jelena. Njegova laka i željna sposobnost da ponovo naseli područja oštećena šumskim požarima označava njene magične moći za ponovno rođenje.

Od 21. januara do 17. februara - rovan (crvene bobice) i ždral

Drveće rovan koje raste na svetim mestima i kamenim krugovima smatra se ekstra moćnim. Same njegove bobice nose sićušnu petokraku zvezdu koja je u korelaciji sa pentagramom, simbolom večne simetrije, mudrosti i zaštite. Okačite ih ispred ulaznih vrata radi zaštite i simbola dobrodošlice dobronamernim ljudima. Isto tako, i za ždralove se veruje da su svete ptice božanskih carstava.

Od 18. februara do 17. marta - jasen i morski konjić

Drvo veličanstvenih moći toliko je povezano sa čarolijom. Veoma je visoko drvo (seže do neba - simbolizuje vezu sa božanskim) sa veoma debelim i dubokim korenima (dopire do Majke Zemlje - simbolizuje vezu sa prirodom), kao što morski konjić implicira duboku vezu sa misterijama mora. Kako jasen ima pristup i zemlji i nebu, korišćen je za izradu ritualnih kopalja i bodeža koji su na neki način posmatrani kao instrument koji utiče na sudbinu.

Prerijska brza lisica Prerijska brza lisica Foto: Shutterstock

Od 18. marta do 14. aprila - jova i lisice

Veruje se da drvo jove menja okruženje u blizini kako raste. Njegove moći su hvaljene kao simbol zdravlja i ravnoteže, a verovalo se da ova sposobnost potiče iz vilinskog sveta, jer ova eterična životinja voli da se druži u blizini stabala jove. Za one rođene pod uticajem jove veruje se da nose nešto magično, nešto iz vilinskog carstva. Lisice veruju da kriju tajne moći.

Od 15. aprila do 12. maja - vrba i zec

Ovo fleksibilno i prilagodljivo drvo je povezano sa elementom vode. Zec simbolizuje magiju prirode, moć plodnosti i prosperitet.

Od 13. maja do 9. juna - glog i pčela

Glog je bio povezan sa festivalima Maidai, koji se nazivaju i Beltane. Beltaneova magija obećava ljubav, plodnost i kreativnost. To je magični dodir proleća koji donosi nadu. Kao i pčela, vi ste simbol ponovnog rođenja proleća. Ukrasite vrata vencem od gloga ili možete da držite glog izvan kuće da privučete sreću.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za februar 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop