• 0

Vreme čitanja: oko 17 min.

MESEČNI ASTRO VODIČ: Kod Blizanaca postoji prostor za nove ljubavi, Škorpije očekuje porast finansija

M. M.

Vreme čitanja: oko 17 min.

Astrolog Olga Savić tumači kretanje planeta za mart 2024. godine

  • 0
Horoskop, astrologija, zodijak, proleće Foto: Shutterstock

Kojim znacima Zodijaka ovog meseca stiže podrška planeta da ostvare sve što žele? Čega bi trebalo da se čuvate, a šta će vas prijatno iznenaditi?

Astrolog Olga Savić tumači za vas položaje planeta i sugeriše na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Na korak smo do proleća. Na ulasku u mart očekuju nas Sunce, Merkur, Saturn i Neptun u znaku Riba. U znaku Bika su Jupiter i Uran, u znaku Škorpije je Mesec – a u Vodoliji su Pluton, Mars i Venera.

U periodu od 3. pa do 10. marta prvo Venera, a zatim i Mars ulaze u kvadratni aspekt sa Uranom. Dok će aspekt Venere i Urana ukazati na nestabilnost i potrebu za rizikom u novčanim tokovima, a po pitanju ljubavi doneće nekima varnice strasti i ulaske u neobične odnose/kombinacije/afere, drugima ljubavne greške, nestrpljivost i nagle preseke – kvadrat Marsa sa Uranom će ukazati na potrebu za pobunom, snažnu reakciju na pritisak, opasne situacije, delovanje u afektu, naglost.

Tog 10. marta imamo i mlad mesec u znaku Riba u sekstilnom aspektu sa Uranom, koji govori o promenama, ali najpre onim koje kreću unutar nas. Dani jake intuicije, kreativnosti i nadahnuća. Istog dana i Merkur prelazi u znak Ovna, ukazujući na snagu misli i reči, oštroumnost, pronicljivost. Razgovori će biti strastveni, nećemo dati "na sebe", lako ćemo upadati u vatru.

Dan kasnije, 11. marta, Venera prelazi u znak Riba, mesto svoje egzaltacije – mesto najdubljih osećanja, ali i najvećih tajni. Pred nama su dani velikih emotivnih zanosa, romantike, ali i jakih čulnosti i tajnih ljubavnih afera.

Sunce 20. marta prelazi u znak Ovna, a mi ulazimo u proleće. Par dana kasnije, 23. marta, Mars prelazi u znak Riba. Pošto je Mars planeta koja govori o našem cilju, usmerenju i energiji, njegov tranzit kroz vodeni znak Riba može doneti osećaj da ne uspevamo da kontrolišemo situacije koje su nam od važnosti, da nismo sigurni šta želimo, a da se naša raspoloženja i motivacija, kao i organizacija konstantno menjaju i variraju.

Pomračenje i pun mesec u znaku Vage očekuje nas 25. marta. Fokus će biti na odnosima, pogotovo onim koji u poslednje vreme nisu stabilni, gde može doći do nekog vida suočavanja u smislu „šta je ono što želim, a šta je realno“. Isto kao što se neke relacije (nije važno da li su one emotivne, poslovne, porodične, prijateljske itd) sada mogu oporaviti i pronaći zajedničko rešenje i put na dalje, takođe će biti i onih odnosa u kojima će biti situacija koje je teško prevazići. Generalno gledano, možemo u ovom periodu osećati da ne postoji balans u našem životu.

Generalno gledano, mart će biti mesec dualnosti. S jedne strane će postojati nadahnuće, s druge gubitak motivacije. S jedne strane ljubav, s druge tajna ili razočaranost. S jedne strane jaka energija, sa druge energetski padovi i zastoj.

OVAN

Ovan, horoskop, zodijak, astrologija Foto: Pixabay

Ljubav

U mart ulazite sa aktivnom, ali prilično nemirnom energijom. Sa jedne strane, ovo će doneti pregršt zanimljivih trenutaka sa partnerom, jer ćete biti inspirisani na akciju i na traženje načina da zajednički uživate, putujete, družite se. S druge strane pak, sigurno je da ćete umeti da “inicirate” i po koji nestabilan ili tenzičan momenat. U drugom delu meseca su vaše promene raspoloženja naglašenije, može postojati zabrinutost, ljubomora, ili pojačana emotivnost.

Neki odnosi će se naći na raskrsnici – neki će parovi odabrati put zajedništva ili dubljeg povezivanja, neki će krenuti put odvajanja. Slobodni, strastven i intenzivan period sa mnogo aktivnosti, druženja, zabave; biće lako ući u avanturu, tajnu ljubavnu priču, biće lako zaljubiti se, ali će biti lako i to da vam prošlost ponovo zagolica maštu.

Posao

Zaokupirani ste ozbiljnim poslovnim planovima za koje ste svesni da imaju budućnost, ali postoji nervoza zato što se oni odvijaju suviše sporo ili uz prepreke. Od kraja prve dekade meseca pokrećete se intenzivnije ka svojim ciljevima – što će dovesti do većih pomaka u poslovnom, ali i u finansijskom sektoru. Drugi deo meseca može iznedriti nove, dosta uspešne saradnje, a pojedini Ovnovi u tom periodu mogu izabrati promenu radnog mesta, prekid poslovnog partnerstva ili ulazak u privatne vode.

Zdravlje

Osetljivost respiratornog trakta, podložnost virusnim i bakterijskim infekcijama. Ulazak Sunca u vaš znak u poslednjoj dekadi meseca će doneti porast vitalnosti.

BIK

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Iako je prva dekada meseca pomalo nestabilna, ona može doneti zanimljive trenutke sa voljenom osobom. Napravite iskorak iz svakodnevice, prodrmajte rutinu i donesite više zajedničkog uživanja. Ostatak meseca je donosi jačanje bliskosti, veću emotivnu povezanost između partnera i vas – pred vama je jedan stabilan ljubavni period. Dok neki parovi mogu početi da kuju zajedničke planove za budućnost, drugi će uneti pozitivne promene, dah sveže energije kroz više zajedničkih izlazaka, druženja, putovanja.

Slobodni Bikovi, pojačan društveni život i nova poznanstva su aktuelni tokom prve dekade marta. Neka od ovih poznanstava mogu postati od značaja za vas, što će biti posebno vidljivo u ostatku marta, koji je izuzetno povoljan za početke novih ljubavnih priča. I to onih obećavajućih, koje će trajati.

Posao

Značajan poslovni mesec – možda će njegova dinamičnost u prvih desetak dana marta biti „malo previše“ za vašu mirnu prirodu, ali će vam zato doneti isticanje u poslovnoj sferi i integritet. Ostatak marta je mirniji; poslovni tokovi se odvijaju redovno, a vi imate priliku da pokažete prave rezultate. Zato nije čudno što će nekima od vas baš poslednja dekada marta doneti veliku poslovnu promenu ili ponudu kojoj je teško reći „ne“. Porast obaveza je izvestan, ali umećete da idete u korak s njima.

Zdravlje

Više se relaksirajte, odmarajte i opuštajte u prvoj dekadi meseca – koja vam može doneti i teškoće sa respiratornim traktom. Ostatak marta je stabilniji u zdravstvenom smislu.

BLIZANCI

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Niste nezadovoljni trenutnom situacijom u partnerskim odnosima – postoji povezanost i razumevanje, a postoji i potreba za više zajedničkih trenutaka koji su ispunjeni opuštenom energijom i aktivnostima koje vam oboma prijaju. Okej, možda je prisutno nešto više mentalnog i fizičkog umora kod vas, ali i tu će situacija krenuti na bolje od ulaska u drugu dekadu marta.

Imaćete periode u kojima se osećate potpuno sigurno i stabilno sa voljenom osobom, kao i one u kojima postoji određeni nivo nervoze; ali suštinski, pred vama nije loš mesec za emotivne odnose. Ta šarenolikost će učiniti da odnos sa voljenom osobom bude dinamičan, a ne ravna crta. Slobodni, nije ni malo loš trenutak da uživate i budete okruženi ljudima koji vam prijaju. Postoji prostor za nove ljubavi, ali i za malo „prebiranja“ po prošlosti.

Posao

Prethodni mesec je doneo ozbiljne poslovne aktivnosti, ali i pritisak obaveza na vas. Ovaj mart gledamo kao prirodni nastavak onoga što je počelo da se odvija tokom februara – priliv energije i borbenosti po pitanju posla će posebno biti naglašen od ulaska u drugu dekadu meseca. Promene su aktuelne od polovine marta;  nekima od vas donose napredovanje (koje je skopčano sa povećanjem obaveza i odgovornosti), nekima poboljšanje u finansijskom sektoru, a nekima početak dugoročnih projekata.

Zdravlje

Nešto naglašeniji umor. Potrebno vam je više kvalitetnog sna, ali bi bilo dobro i da se više fizički aktivirate. Početkom meseca su moguće prehlade, ostatak marta – alergije, sinusi.

RAK

horoskop, zodijak, astrologija, rak Foto: Pixabay

Ljubav

Vaša osećanja i raspoloženja kroz odnos sa voljenom osobom će biti u fokusu tokom celog marta. Neki put će to biti mirno, toplo i prozirno jezerce emocija u kojem ćete se osećati ušuškano i sigurno. Neki put će biti i talasa nesigurnosti, strahova ili pak vraćanja na prošle teme i pitanja – koji vas na kratko mogu preplaviti. Posebno drugi deo meseca donosi te naglašenije oscilacije – ne bih rekla da će biti iole konkretnijih, ozbiljnijih problema između partnera i vas – ali će biti nemira, koji jesu rešivi jer ipak su trenutno emocije i osećaj povezanosti na prvom mestu.

Slobodni Rakovi, potreba za sigurnom ljubavnom lukom je izražena kod vas tokom marta. Nove ljubavne prilike postoje (neke od njih su zaista dobre, ali biće i onih koje samo nose avanturu), ali će biti prisutna i potreba za obnovom nekih odnosa.

Posao

Nemiran, ali profitabilan i uspešan mesec je pred vama. Možda ćete tokom prve dekade meseca biti bez pravog fokusa i organizacije, možda će se sve vezano za posao odvijati uz dosta prepreka i otežanja, ali od ulaska u drugu dekadu marta vaša se organizacija popravlja i usmeravate se na ciljeve ili ostvarenja planova. Užurbanost će postojati, ali ćete uspevati da uhvatite korak i budete efikasni i ažurni. Veća profitabilnost ide Rakovima koji sarađuju sa inostranstvom, u obrazovanju ili u javnim ustanovama.

Zdravlje

Respiratorni problemi su aktuelni u prvoj polovini meseca. Drugi deo marta može doneti osetljive sinuse, glavobolju ili meteoropatske tegobe.

LAV

foto Pixabay foto Pixabay

Ljubav

Ispunjen dešavanjima i aktivan, ali sa druge strane i pomalo izazovan period je pred slobodnim Lavovima. Druženja i pozitivnih kontakata koji vam prijaju će biti svakako, a sa nekim od ovih osoba biste mogli i emotivno da se povežete... ili da vam makar probude onu strasnu, vatrenu komponentu.

Izazovi leže u vašoj emotivnoj ranjivosti tokom marta, što kod nekih od vas može doneti talase melanholije ili čak potrebu da se okrenu ka prošlosti, dok bi pojedini Lavovi bili skloni ulasku u tajne ili previše komplikovane odnose. Što se zauzetih tiče, dinamičan period sa voljenom osobom. Biće tu i izuzetno lepih momenata, ali će biti i trenutaka u kojima biste oboje trebali da naučite da podignete ručnu kočnicu i da ne dozvolite da tenzije eskaliraju. Povoljan mesec za putovanja, druženja, izlaske.

Posao

Promene u planovima, nagli preokreti, iznenadne situacije i potreba da savladavate stvari u hodu biće više nego prisutni tokom većeg dela marta. Brzina i kvalitet rešavanja zavisiće od vaše sposobnosti da objektivno sagledate situaciju, napravite određene ustupke i budete fokusirani na krajnji rezultat. Porast obaveza je izvestan, ali ste vi već od kraja prve dekade marta u neuporedivo boljoj energetskoj fazi i umećete da se na pravi način izborite sa njima. Finansije su nešto bolje, mogućnost dodatnih zarada.

Zdravlje

Bolji zdravstveni period je pred vama. Nivo stresa jeste pojačan, naročito u prvom delu meseca a stariji pripadnici znaka mogu biti skloni virozama, prehladama, alergijama ili meteoropatskim tegobama.

DEVICA

Devica, horoskop Foto: Pixabay

Ljubav

Neki vid promene će biti aktuelan u partnerskim odnosima, jer ste u ozbiljnom periodu koji traži definisanje, sređivanje, čišćenje. Pa ćemo tako imati parove koji će kroz mart proći u mnogo boljoj energiji sa voljenom osobom, sve uz pojačanu bliskost, razumevanje i obostranu podršku. Isto tako ćemo imati parove koji će izdefinisati pravac veze i krenuti ka uozbiljavanju, polako ali sigurno.

No, biće i onih parova koji će ovaj period iskoristiti da realno sagledaju stanje stvari, da eventualno pokušaju da naprave pozitivne promene, a ako to ne bude funkcionisalo – da krenu ka pravcu odvajanja. Slobodne Device imaju pred sobom aktivan ljubavni mesec. Kao što će neki od vas tražiti zabavu, druženje i flert biće i onih koji će tražiti stabilnost i trajnost u ljubavi. Svako će pronaći ono što traži.

Posao

Vi ste već neko vreme u takvom poslovnom periodu koji vam ne dozvoljava da predahnete i opustite se na iole duži rok, ali koji vam sa druge strane gledano donosi ozbiljne poslovne pomake i dobre rezultate. I takav period će se samo nastaviti tokom marta. Što bi se reklo – nema odmora dok traje obnova. A u vašem slučaju nema odmora kada pravimo temelj i odskočnu dasku za budućnost. Organizujte se dobro, jer sve su obaveze sada hitne, svi dogovori važni. Znatno povećanje finansija.

Zdravlje

Nivo stresa je povišen. Zato vam je potrebno više odmora, relaksacije, ali i fizičkih aktivnosti i boravka u prirodi, kao i redovna i kvalitetna ishrana. Možete imati probleme sa spavanjem, glavobolje, prehlade.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za mart 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop