• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo je sve što treba da znate o retro Merkuru do kraja godine: Prvi je počeo, čekaju nas još dva

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

S obzirom na to da je prvi retrogradni Merkur ove godine trajao do 1. januara, govorićemo o preostala tri

  • 0
Retro Merkur Foto-ilustracija: Nikola Jovanović

Retrogradni Merkur počeo je danas, 1. aprila. Tri do četiri puta godišnje planeta Merkur putuje unazad preko neba. Ove periode, kada je Merkur u očiglednom retrogradnom kretanju, nazivamo Merkurovim retrogradnim hodom ili jednostavno "retrogradnim Merkurom".

U astrologiji, ovi periodi su tradicionalno povezani sa konfuzijom, kašnjenjem i frustracijom. Međutim, ovo je odličan trenutak za razmišljanje o prošlosti, a kaže se da je intuicija u ovim periodima visoka - ništa se ne čini kao slučajnost.

U 2024. Merkur je u retrogradnom kretanju tokom sledećih perioda:

  • 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine
  • 1. aprila do 24. aprila
  • 4. avgusta do 27. avgusta
  • 25. novembra do 15. decembra

S obzirom na to da je prvi retrogradni Merkur ove godine trajao do 1. januara, govorićemo o preostala tri.

Od 1. aprila do 24. aprila

Merkur je ušao u retrogradni položaj u znaku Ovna, a ovo je pogodno vreme da pažljivo razmislite o svojim postupcima pre nego što donesete bilo kakve važne odluke kako biste izbegli probleme do kraja trajanja tranzita. Preretrogradna senka počela je mnogo ranije - 18. marta, a period post-retrogradne senke se konačno završava do 13. maja.

Sa Merkurom koji se kreće retrogradno u Ovnu, sve one stvari koje uradite u žurbi ili izgovorite bez razmišljanja mogle bi da vam se sada vrate na naplatu. To je prilika da se izvinite zbog svađe, posebno ako ste poznati po tome što nikada ne odustajete ili što puštate druge da kažu svoje mišljenje i zaista ih slušate. Možda ćete da se pomirite sa neprijateljem ili da obnovite kontakt sa nekim koga ste davno odstranili iz svog života.

Od 4. avgusta do 27. avgusta

Ovo je malo komplikovanija retrogradna faza Merkura jer pokriva dva znaka skoro podjednako. Faza pre senke ovog trećeg bloka retrogradnog Merkura počinje u Lavu 16. jula, pa ovo smatrajte tačkom u kojoj ćete možda shvatiti da će stvari krenuti naopako.

Osnovni retrogradni datumi su od 5. avgusta do 14. avgusta u Devici, a zatim od 15. do 28. avgusta u Lavu dok Merkur kreće unazad. Pošto Merkur vlada Devicom, stvari bi mogle postati intenzivne oko zdravlja, radnih rutina, hrane, kućnih ljubimaca i savršenstva u svakom smislu.

Retrogradni merkur, zodijak, astrologija, horoskop Foto:Shutterstock

Timski radovi mogu biti poremećeni greškama koje znače da zadatke treba ponovo izvršiti, a vaši korisni komentari bi mogli zvučati kao kritika, narušavanje ega i usporavanje proizvodnje u tom procesu.

Problemi u vezi sa uslugom, njeno primanje i pružanje, takođe mogu kliziti unazad. Maniri i ljubaznost takođe mogu izostati. Kada se Merkur vrati na pravi put, možda ćete otkriti da ste spremni da prilagodite neke od načina na koje radite stvari ili razmišljate o njima. Možete se odlučiti za više organske ili veganske hrane ili da izaberete jednostavniji, zdraviji način života umesto da sledite modne trendove i trendove generalno.

Možda su ovo male lekcije, ali retrogradnost Merkura često znači da ne shvatate šta imate sve dok ga nema.

25. novembar – 15. decembar

Poslednja retrogradna faza Merkura 2024. se dešava u Strelcu, donoseći vam pun krug kosmičke vibracije koja je bila prisutna na kraju prošle godine. Ovo je poruka od kosmosa, koji vam daje dodatnu priliku da ispravite stvari ako nisu funkcionisale onako kako ste se nadali u proteklih 12 meseci. Ono čemu se opirete i dalje postoji, pa ako ste ranije ignorisali izazove koje vam je doneo retro Merkur - obratite pažnju jer je cela energija fokusirana na učenje iz prethodnih grešaka.

Još jednom, putovanja, učenje, pravna pitanja i vaša uverenja ili predrasude i vaše prisustvo u medijima će verovatno biti pogođeni u određenoj meri tokom ove faze. Dajte sebi dar mudrosti na kraju godine i u 2025, tako što ćete shvatiti ono što je kosmos, preko retrogradnog Merkura, sve vreme pokušavao da vam kaže 2024.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Horoskop za april 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop