• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Merkur se vraća u Devicu, neka se pripaze Blizanci i Device! Astrološka dešavanja od 9. do 15. septembra

E. O.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
leto, haljina, devojka, zodijak, astrologija Foto: Unsplash/Alex Muromtsev

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo Mesecom u Škorpiji koji će prvo napraviti izazovan aspekt ka Uranu, što donosi niz neočekivanih situacija i promene planova. Kako je i Merkur ovog dana na poslednjem stepenu Lava i menja znak, možete očekivati neke završnice, preokrete i okončanje nečega što dugo odlažete ili niste uspeli da rešite. Dobri aspekti ka Neptunu i Plutonu daće vam podršku da zaista napravite veliki korak ka promeni, posebno u oblasti finansija, nezdravih navika i situacija koje su duži vremenski period prisutne u vašem životu.

Ovog jutra Merkur se ponovo vraća u znak Device, što će otvoriti teme posla, pa ćete moći da nastavite tamo gde ste stali početkom avgusta. Ovu promenu znaka najviše mogu osećati osobe koje su znak ili podznak Blizanci ili Device. Mesec će u večernjim časovima napraviti kvadrat prema Merkuru pa može doći i do rasprava i previše informacija koje vas mogu preplaviti. Ovog dana je povećana osetljivost pa budite oprezni u komunikaciji sa drugima.

Utorak je posebno specijalan dan jer neće imati nijedan planetarni uticaj, pa ga iskoristite za ono što intuitivno želite da uradite i postignete. Umetnost ovog dana jeste da prihvatite ono što vam dolazi bez nekog otpora prema tome. Mesec iz znaka Strelca donosi poseban nalet optimizma i poleta, ali unosi i intenzitet u sve što osećate i doživljavate. Ako ste srećni, možete se previše smejati, a ako ste tužni može vam biti preteško da se nosite sa tim osećajem.

U sredu Mesec iz znaka Strelca će praviti više aspekata: prvi je lep prema Veneri što pojačava emocije ljubavi i potrebe za spajanjem i harmonijom u odnosima; drugi je izazovan prema Saturnu koji donosi osećaj tuge, teške vesti i okolnosti koje vam donose probleme, prepeke, odlaganje i čekanja. Kvadrat Meseca i Sunca donosi konflikt između osećanja i razuma i neodlučnost kojim pravcem treba krenuti.

Ovog dana ćete doživeti situacije koje će doneti intenzitet i kulminaciju polariteta. Dve potpuno suprotne potrebe ili prilike će vas privlačiti ali nećete moći da se odlučite koji izbor je najbolji.

ljubav, ljubavni par, horoskop, zodijak, plaža, zaljubljeni par, mesec Foto: Unsplash/El Salanzo

Četvrtak može krenuti pod uticajem intenzivnih snova, pojačane intuicije ali i nedostatka fokusa i koncentracije. Mesec ulazi u znak Jarca i odmah ujutro pravi napet aspekt prema Marsu što lako dovodi do sukoba i konflikata. Kako će i Merkur biti u aspektu sa Marsom, to dodatno pojačava energiju brzopletosti, komunikacije i delovanja. Bićete laki na jeziku pa možete učiniti nešto bez razmišljanja i taktike. Velika doza impulsivnosti, nestrpljivosti i naglih poteza biće prisutna ovog dana. Ukoliko vam za neke projekte i planove treba brzina odlučivanja i delovanja onda iskoristite ovaj dan.

Razmišljate o dugoročnim ciljevima i samo vas interesuje uspeh, posebno u karijeri. Pozitivno razmišljanje i stanje duha najviše će vas održati u balansu. Sunce u kvadratu sa Jupiterom može doneti preterana očekivanja i previše planova i obaveza koje nećete moći da ispunite. Očekuje vas puno komunikacije i informacija koje ćete razmenjivati sa drugima. Moguć je odlazak ili planiranje kraćeg puta.

U petak Mesec je i dalje u znaku Jarca, što i dalje donosi ozbiljnost, potrebu za povlačenjem i distancom. Interesuje vas samo ono što vam na duže staze donosi stabilnost i postojanost. Ovog dana imaćete unutrašnji osećaj mira, fokusa i sigurnosti u pravac kojim želite da idete. Dobro je ovog dana planirati pokretanje dugoročnih ciljeva i projekata. Ovaj dan neka vam posluži kao inspiracija kroz događaje i ljude koje budete sretali. Moguće je prolazno nezadovoljstvo određenim okolnostima kroz emotivne odnose, usled neke distance, odvojenosti ili prepreka.

U subotu se tokom noći i u ranim jutarnjim časovima dešavaju aspekti Meseca prema Uranu, Neptunu i Plutonu, što može rezultirati nekim kolektivnim zbivanjima oko vas i u svetu koje možete saznati kada se probudite. Ovaj dan nosi nešto više izazova koje bi trebalo prevazići. Najbolje je ovog dana napraviti radikalne poteze u pravcu transformacije i prelaska na neki viši nivo funkcionisanja. Prelazak Meseca u znak Vodolije samo će pojačati potrebu za slobodom i borbom protiv nekih nametnutih ograničenja, pa se mogu očekivati različiti pokreti, pobune i štrajkova.

Nedelju završavamo lepim aspektima Meseca prema Jupiteru i Veneri što će doneti lepe emocije, potrebu da se pokaže ljubav i naklonost, pa ovog dana se najviše fokusirajte na odnose koje želite da uspostavite, popravite ili poboljšate. Poklonite nekome nešto ili pokažite svoje emocije. Izraženija je potreba za partnerstvom i harmonijom u odnosima. Ovog dana imaćemo i jedan od najlepših aspekata između Venere i Jupitera koji donosi manje ili veće dobitke, prilike za novac, poklone, zaljubljivanje, napredovanje i prosperitet. Idealno je za ulazak u vezu, veridbu, prosidbu i planiranje venčanja.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za septembar po astrologu Aleksandre Bjeljac

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop