• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 savršene punđe za svaki dan: Da u svakom momentu izgledate moderno i elegantno

Vreme čitanja: oko 2 min.

Punđa svakoj ženi daje na otmenosti, a postoje one koje je vrlo jednostavno napraviti i koje nisu previše svečane, već prikladne za svaki dan

  • 0
Punđa kosa frizure

Foto: shutterstock

Idealan način da svaka žena koju krasi duga kosa ima modernu i urednu frizuru jeste punđa. Asocijacija na punđu je uglavnom elegancija, doček Nove godine, svečanosti poput svadbi i rođendana...

Međutim, postoje i one neobavezne, a opet moderne i lepe puđe koje mogu da se nose svaki dan, kao frizura za posao, ali i za izlazak sa društvom na piće ili u popodnevnu šetnju.

Kada nemate mnogo vremena i potrebna vam je frizura koju možete napraviti za tili čas, ideje koje vam donosimo mogu biti od koristi.

Za neke poput onih sa pletenicama možda će vam od koristi biti pomoć prijateljice, ali one jednostavnije možete napraviti i same. Donosimo vam ideju za tri  frizure sa punđom  koje možete nositi u raznim prilikama. 

1.  "Neuredna" punđa 

Ova punđa se pravi vrlo jednostavno. U videu imate uputsvo po kome možete da vidite postupak. Napola presavijte niski rep i provucite ga kroz gumicu za kosu kako biste napravili oblik punđe. Upotrebite polovinu kose koja je izostavljena i obmotajte je oko gumice za kosu, pa je pričvrstite na određeno mesto.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Chen (@emmachenartistry)

2. Klasična za svaki dan 

Da biste napravili ovu frizuru, poželjno je da vam kosa ne bude sveže oprana. Očešljajte kosu i dodajte kap ulja na vrhove. Sa suvim šamponom osvežite kosu da dobijete na volumenu. Napravite visoki rep, ali nemojte ga zatezati. Rep podelite na dva dela i uvijte jedan oko drugog, a zatim omotajte upletene pramenove oko baze repa i učvrstite ukosnicama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie (@annie_stylist)

3. Punđa sa pletenicom 

Češljom razdelite kosu po sredini i jedan deo pričvrstite u punđu bliže potiljku. Napravite pletenicu od drugog dela kose. Kada učvrstite pletenicu, obavijte je oko punđe i pričvrstite je šnalama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aga (@hairstyle_by_me_8)

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota