• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neinvazivne metode sa kratkim periodom oporavka: Sve što treba da znate o tretmanima za podmlađivanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koža prva pokazuje svaku promenu u organizmu, pa tako i godine, te se najpre pojavljuju sitne bore, pegice i ožiljici

  • 0
Zena, devojka, plasticna operacija, lice nega lica Foto: Shutterstock

Žene se oduvek težile tome da budu negovane i lepe, pa su pronalazile različite načine da u tome i uspeju. Osim toga, većini je cilj da im lice bude bez bora i nepravilnosti i da kroz godine održe svežinu i sjaj.

Pravi saveznik u tome, pored ishrane, vežbanja uma i tela, jesu antejdž tretmani. Starenje je  neizbežan proces u ljudskom životu, ali ne i nužno loš.

Koža prva pokazuje svaku promenu u organizmu, pa tako i godine, te se najpre pojavljuju sitne bore, pegice i ožiljici. Srećom, danas postoje revolucionarna otkrića iz oblasti kozmetike i medicine, te se tako primenjuju različiti antiejdž tretmani, koji vaše lice čine blistavim, svežim, a potom i nasmejanim. 

- Antiaging (antiejdžing) medicina predstavlja granu medicine koja je usmerena na istraživanje, pronalaženje i primenu što manje invazivnih i neinvazivnih tretmana, a u cilju postizanja što boljih efekata i zadovoljstva pacijenata svojim izgledom - kaže za Ona.rs dr Jovana Pelemiš, specijalista dermatovenerologije zaposlena u Acibadem Bel Medicu.

Ona navodi da postoji veliki broj nehirurških estetskih procedura.50

- Samo neki od njih su nadoknada i korekcija sitnih nedostataka i asimetrija hijaluronskim filerima, tretmani botulinskim toksinom u cilju smanjivanja i uklanjanja bora, potom osvežavanje i poboljšavanje kvaliteta kože mezoterapijom, podmlađivanje krvnom plazmom, uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga i celulita, uklanjanje hiperpigmentacija hemijskim pilinzima i mnogi drugi - objašnjava dr Pelemiš.

Doktorka naglašava da je kod odluke za neki tretman najvažnije kod koga radite željenu proceduru.

- Neophodno je da to budu lekari koji su obučeni i sertifikovani, jer je cilj da pacijent dobije najbolju uslugu, sa minimalnim periodom oporavka i rizika i personalizovani pristup - navodi ona.

Antiageing, antiejdžing, dr Jovana Pelemiš Foto: BelMedic

Dr Pelemiš navodi i da ima onih za koje tretmani podmlađivanja nisu predviđeni, te i o tome treba voditi računa.

- Ukoliko je pacijent alergičan na neku supstancu koja se koristi prilikom procedure, kao i ukoliko ima neka hronična oboljenja, treba da izbegava ove tretmane. Pored toga, maloletne osobe nisu pacijenti za ovakve tretmane.

Doktorka naglašava da metode podmlađivanja nisu invazivne i da prednost jeste u tome, kao i u minimalnom periodu oporavka.

Budući da je prevencija ključ, doktorka kaže da bi najbolje bilo sprečiti pojavu finih linija i bora, te delovati tretmanima na vreme. U ovom slučaju, lečenje je delotvornije i kratkotrajnije.

- Ukoliko krenete na vreme sa pomenutim procedurama, manje korekcija će vam biti potrebno u periodu koji dolazi - objašnjava.

Iako su tretmani potpuno neinvazivni, male modrice i otoci koji prolaze za nekoliko dana su uobičajena pojava.

- Mogu se desiti i ozbiljnije posledice u vidu infekcija, granuloma, povrede krvnih sudova. Zbog toga i jeste važno ko izvodi proceduru, odabir materijala kojima se radi, medicinsko okruženje, jer su sve ovo faktori koji proceduru čine bezbednom.

Prilikom samog početka intervencije od pacijenta se uzimaju svi podaci relevantni za proceduru, kako bi se sve potencijalne komplikacije svele na minimum - kaže dr Pelemiš i dodaje da isključivo sertifikovani lekari smeju da izvode sve pomenute procedure.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota