• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Telo Sindi Kraford u šestoj deceniji: Tajna je u doručku odmah nakon buđenja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Žena čijom pojavom na modnoj pisti je počela nova era modelinga i poimanja manekenstva

  • 2
Sindi Kraford

Foto: Profimedia

Američka manekenka i televizijska ličnost Sindi Kraford prvi put je stekla slavu dalekih 1980-ih i bila među prvim „supermodelima“ koji su napravili veliki uspeh ne samo svojom manekenskom građom već izuzetnom harizmom, šarmom i karakterom, što je otvorilo novu eru u svetu modelinga i poimanju manekenstva.

Danas, gledajući fotografije Sindi Kraford, uopšte ne bismo rekli da ova fantastična žena napola gazi šestu decenju. I jasno nam je odmah zašto je imala tako fantastičnu karijeru i veliki uspeh u svetu modelinga.

Međutim, uprkos njenoj prirodnoj lepoti i zgodnom zdravom telu, ona je morala naporno da radi na sebi da bi postigla taj svoj nivo uspeha.

Sindi živi disciplinovanim životom. Dobro jede, često vežba, a takođe često daje sebi vreme da se odmori i uživa u životu. Evo priče sa bloga Rejčel Atard o dijeti i dnevnoj rutini Sindi Kraford.

Zdrava ishrana Sindi Kraford

Sindi je odrasla jedući prilično nezdravu hranu, poput povrća sa masnim sirevima, belog hleba i mnogih "ultraobrađenih", prženih i pečenih obroka. Kako je postajala zrelija, shvatila je da joj je potrebna promena ako želi da ostane vitka, pa je počela da obraća pažnju na to šta i kada jede.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Sindi sebe danas smatra osobom koja ume zdravo da se hrani. Međutim, ona se i dalje trudi da uživa u hrani i ne želi da bude preterano stroga u ishrani. Generalno, ona jede zdravu hranu 80 odsto vremena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Njena želja da bude uravnotežena sa svojom ishranom porasla je kada je dobila decu. Posebno je želela da njena ćerka, i druga manekenka u kući, Kaja Gerber zna da, kao model, ne mora da drži rigorozne dijete da bi održavala svoju manekensku figuru i bila uspešna. Umesto toga, bolje je da se hrani zdravo. Zato Sindi savetuje svoju mlađu koleginicu da svaki dan jede salatu i popije šolju zelenog čaja, a da na minimum svede količinu šećera koju jede.

Postoje neke stvari koje izbegava, kao što su rafinisane žitarice, poput bele testenine, hleba i pirinča, ali se neće odricati da povremeno popije neki koktel, uzme kuglicu sladoleda ili čokoladu. U stvari, ona kaže da svaki dan jede čokoladu! Pored opšteg zdravog izbora, Sindi takođe daje prioritet kontroli porcija. Ne ograničava se strogo, ali sebi ne dozvoljava ni da preterano jede. Obično ne gricka tokom dana ili ispred TV-a jer joj bezumno jedenje odvlači pažnju od uživanja u hrani. I doručkuje čim ustane.

Ponekad će Sindi pokušati trodnevno čišćenje organizma ako oseća da joj je to potrebno. Međutim, ni tada ne voli da radi izuzetno restriktivne dijete. Rekla je da nije neki preterani ljubitalj mesa i da bi lako mogla da bude vegetarijanka, ali to nije praktičan način života za njenu porodicu.

Rutina vežbanja Sindi Kraford

Za Sindi je vežba veoma važna i ona to voli. Vežba od svoje 20. godine i na to gleda kao na sastavni deo svog posla. Njeno vreme vežbanja je unapred zakazano, što joj pomaže da ostane disciplinovana. Ona takođe zna da je dovoljno sna zaista važno za njeno opšte zdravlje, a osećaj da je odmorna pomaže joj da pronađe motivaciju i za vežbanje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Jutra obično počinje sa 10 minuta u svom džakuziju za meditaciju. Nakon vremena za opuštanje, ona se kreće i obično radi 20 minuta kardio-treninga u svojoj kućnoj teretani. Zatim 10 minuta skače na trambolini i 10 minuta trči uzbrdo. Dok vežba, voli da sluša podcaste ili audio knjige kako bi joj vreme brzo prošlo. Pored svakodnevnog kardio-treninga, voli da bude aktivna sa svojim mužem ili prijateljima tako što idu na vožnju biciklom ili planinarenje, a u planu rekreiranja joj je i najmanje jedna šetnja nedeljno.

Put do uspeha

Nepunih osam godina od njenog ulaska u svet modelinga i manekenstva, Krofordova je 1989. potpisala četvorogodišnji višemilionski ugovor sa "Revlonom", čime je stekla međunarodno priznanje. Ubrzo nakon toga, Sindi je predstavljena sa drugim modelima kao što su Kristi Tarington, Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Tatjana Patic na naslovnoj strani britanskog Voga (januar 1990).

Objavljivanje fotografije nekoliko vrhunskih modela na jednoj naslovnoj strani privuklo je značajnu pažnju, a modeli su izabrani da se ponovo pojavljuju zajedno u spotu pop pevača Džordža Majkla - Freedom '90.

Đani Versače, tada vrhunski modni dizajner, zauzvrat je angažovao Krafordovu, Tarlingtonovu, Evanđelistu i Kembelovu da istovremeno prošetaju pistom (1991) na njegovoj modnoj reviji. Izazvale su ovacije publike.

Mnogi profesionalci iz modne industrije veruju da je ovaj događaj obeležio zvanični debi „supermodela“— vrhunskog modnog modela koji se istovremeno pojavljuje na naslovnicama vodećih svetskih modnih časopisa i globalno je priznat po svom imenu i prezimenu.

Ono što je javnosti i obožavaocima Sindi Kraford bilo posebno zanimljivo jeste njena udaja za holivudskog glumca Ričarda Gira, sa kojim je izazivala veliku pažnju gde god da su se zajedno pojavljivali jer su odavali utisak usklađenog, harizmatičnog i jednog od najlepših poznatih parova. Razveli su se 1995. godine.

Krafordova je vremenom postala poznata i po svojim poslovnim veštinama, te se smatra da je ona prvi model koji je uspešno modifikovao svoju karijeru upuštajući se u više industrija. Pokrenula je sopstvenu produkcijsku kompaniju, a 1992. objavila je prvi deo svoje fitnes video trilogije, koja je prodata u više miliona primeraka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • NV

    8. jun 2022. | 11:43

    Ja jedem šta hoću imam 44 god i svoje dece. Nemam viska kg. Moje pravilo je u svemu biti umeren i jesti domacu hranu, kuvano, salate voće…

    Podelite komentar

  • Nenad

    8. jun 2022. | 14:11

    I ja da imam njene pare i slobodno vreme,bio bi ko ona

    Podelite komentar