• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona lice koristi kao platno za slikanje: Pomoću četkice i šminke pravi neverovatne optičke iluzije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotošop ili magija šminke?

  • 0

Šminka se obično koristi da bi se istakla prirodna lepota, ali ponekad ljudi oslobode svoju kreativnost pomoću nje na vrlo jedinstven način. Šminkerka Mimi Čoi je upravo tako  prikupila skoro dva miliona pratilaca na društvenoj mreži "Instagram".

Iako je po zanimanju šminkerka, Mimi Čoi je mnogo više od toga. Ona je, slobodno možemo reći, umetnica, jer moć šminke koju ona pokazuje je zaista neverovatna.

- Uvek sam se bavila umetnošću i šminkom, ali nikada nisam pomislila da bih ikada mogla da napravim karijeru od toga. Studirala sam kako bih postala pedagog, a kada sam diplomirala, iako volim nastavu i rad sa decom, na neki način sam se osećala loše. Nisam želela da se oblačim i ponašam na određeni način - kaže Mimi.

Dodaje da je počela da crta detalje na noktima, nakon čega joj je majka predložila da upiše školu šminkanja.

- Uz podršku moje porodice, upisala sam se u lokalnu školu šminke u Vankuveru. Ovde sam se zaljubila u šminku i upoznala toliko neverovatnih prijatelja i mentora. Tokom svoje prve Noći veštica kao šminkerka, odlučila sam da isprobam iluzorni izgled koji sam videla na internetu. Bio je to jednostavno "ispucan" izgled lica i, nakon što sam ga objavila na Instagramu, dobila sam mnogo pozitivnih komentara. To me je podstaklo da istražim žanr iluzije dalje i to radim od tada - kaže šminkerka.

Kako objašnjava, shvatila je da šminkanje iluzija zahteva posebnu vrstu preciznosti i veštine i da je to najizazovniji stil koji je ikada probala.

- Želim da stvorim jedinstven izgled koji će svaki put šokirati ljude. Nekada je izazov da fotografišem određene crteže, jer se vide iz posebnog ugla - zaključila je ona, a prenosi "Indian Express".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota