• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 prirodnih sastojaka koji ublažavaju otok i crvenilo bubuljice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Za ovo ste već sigurno čuli, a da li ste isprobali?

  • 0
Akne

Foto: Shutterstock

Bubuljica koja nam se pojavi na licu preko noći je zasigurno nešto što nam može pokvariti jutro pred neki važan događaj. Na kraju krajeva, niko ne želi da se probudi sa crvenilom koje je toliko uočljivo da ni šminka ne može mnogo da pomogne.

Dakle, ukoliko imate crvenu bubuljicu pre velikog događaja kojem ste se radovali - ova "uradi sam" rešenja za "preko noći" mogu smanjiti i ublažiti njen izgled za nekoliko sati ili uz ponovljeno korišćenje tokom dana. Čak i ako ne nestane potpuno, prikrivanje kože šminkom će ići mnogo lakše.

1. Ulje čajevca

Ulje čajevca poznato je po antibakterijskim svojstvima.

Razblažite dve kapi ulja čajevca sa nekoliko kapi osnovnog ulja poput kokosovog ulja i utapkajte ga na bubuljicu. Ostavite da odstoji nekoliko sati i isperite toplom vodom.

2. Aloe vera

Aloe vera jedan je od najdragocenijih sastojaka u svetu nege kože. Umiruje i podstiče regeneraciju. Malo svežeg gela od aloe vere može da pomogne u uklanjanju bubuljica kada se ostavi preko noći.

Aloe gel sadrži značajnu dozu magnezijum laktata. Ova prirodna supstanca je lek za smanjenje svraba, opekotina od sunca i osipa. Otklanjanje stalnog svraba povezanog sa hroničnim aknama je veliki korak, jer uklanja potrebu za češanjem. Kada se ne češete i ne dirate lice stalno, nećete pogoršati akne.

3. Med

Malo meda može učiniti čuda za kožu sa bubuljicama. Njegova antibakterijska svojstva mogu smanjiti upalu i podstaći zarastanje. Nanesite jednu ili dve kapi meda na zahvaćeno područje tokom noći i isperite sledećeg jutra.

4. Led

Umotajte kocku leda u finu krpu i stavite je na bubuljicu. Nemojte stavljati led direktno na kožu ili ga držati na tom području dugo. Ovo možete ponoviti dva puta dnevno. To će ublažiti bol od otoka i pomoći da se bubuljica skupi.

5. Zeleni čaj

Skuvajte kesicu zelenog čaja, nakon nekoliko minuta sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi na dodir, stavite ga na bubuljice. Njegova antiinflamatorna svojstva mogu da smanje otok i crvenilo.

Video: Masaža koja vraća sjaj i mladalački izgled kože: Sa svojih 10 prstiju izbrišite godine sa lica

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota