• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetlana Sremčević: Prihvatanje svojih vrlina i mana kao dve strane jedne celine suština je ženstvenosti

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Šminkajući druge žene primetila sam da ih šminkom ne menjam, samo naglašavam najlepše"

  • 0
Svetlana Sremčević

Foto: Mina Dišljenković

Svetlana Sremčević (40) je profesionalna šminkerka iz Beograda. Njeno umeće je dosta zapaženo, pa i ne čudi činjenica da pretežno sarađuje sa poznatima za potrebe raznih kampanja i snimanja. Pripremala je druge da najbolje izgledaju ispred objaktiva, ali ona se osećala najsigurnijom i svojom iza kamere. Međutim, jedno fotografisanje sa Minom Dišljenković promenilo je Svetlanino viđenje sebe, svoje lepote i samopouzdanja generalno, o čemu je i pričala za naš portal.

- Fotografisanje se desilo povodom mog 40. rođendana. Radeći posao profesionalnog šminkera, svakodnevno sam prisutna na fotografskim setovima i imala sam prilike da i mene fotografišu kolege koji su majstori u svom poslu, ali to je uvek nekako bilo stidljivo sa moje strane, jer sam percipirala sebe isključivo iza kamere - započinje Ceca priču o svom uzbudljivom iskustvu.

Kaže da je kod Mine u studio došla rasterećeno i spremna da se potpuno prepusti njenom talentu. Nakon spontanog usvajanja svih trikova i tehničkih stvari koje se tiču poziranja i ponašanja ispred kamere, poželela je da se i ona oproba u toj ulozi, kako sama kaže "odlučno i samouvereno".

- To je ono što sam naučila i kroz svoj posao - da je poverenje u umetnika koji za nas stvara preduslov da se dobije autentično i istinito delo. Fotografije koje mi je Mina uradila upravo i prikazuju period života u kome se nalazim: prekretnicu između starih i novih uvida o tome ko sam sebi. Prihvatanje svojih vrlina i mana kao dve strane jedne celine. To je za mene ženstvenost, prigrliti sebe i sve svoje delove i uloge: sve ono dobro u nama i loše, sve uloge (ćerke, sestre, drugarice, poslovne žene, partnerke u vezi, supruge, mame) svoju seksualnost, pa i muški princip u nama - obrazložila je Svetlana svoje viđenje ovih fotografija i šta one zapravo predstavljaju.

Sjedinjavanje svega onoga što čini jednu ženu za nju je suština ženstvenosti.

- Priznavanje sebe sebi. U svemu tome je i lepota, to je ljubav prema Bogu, sebi i svetu.

Svetlana je, kaže, u mladosti imala drugačije gledanje na lepotu, percipiravši je samo kao spoljašnju. Kaže da joj se slika o sopstvenoj lepoti menjala, ali da je kroz šminkerski zanat spoznala nešto više o fizičkoj i duhovnoj lepoti.

- Šminkajući druge žene, primetila sam da ih šminkom ne menjam, samo naglašavam najlepše. Tražeći izvor svog stila rada, shvatila sam da vidim samo najlepše u ženi i uopšte u ljudima, dakle to je ono što vidim u sebi. Taj momenat je ostao zapečaćen u mojoj svesti, nepromenjiv.

Unutrašnjim osećajem lepote sa lakoćom i fizički negujemo sebe, a Svetlana tu podrazumeva i kvalitetan san, hranu, sport, dobre preparate, ali i zdrave odnose, pomaganje drugima, čuvanje svoje okoline i kreativni rad.

(Model: Svetlana Sremčević; Foto: Mina Dishlenkovich @moshicreative; Hair: Studio "Prostor")

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota