• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nazvane po Džejn Birkin, ove šiške su najnoviji hit: Daće svežiji izgled vašoj frizuri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao model i glumica 1960-ih i 70-ih, Džejnine šiške postale su ključna komponenta njenog prepoznatljivog izgleda koji se vraća u modu

  • 0
Jane Birkin

Foto: Fremantle Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šiške u svim varijantama - zavesa šiške, do pola čela, kovrdžave, surferske i mnoge druge, ponovo su u modi. Uz povratak šiški inspirisanih 70-im, pa čak i bočnih šiški iz 2000-ih, možete da osvežite svoju frizuru.

Ako ste još u potrazi za savršenim stilom šiški za sebe, predstavljamo vam "birkin" šiške, nazvane po čuvenim šiškama Džejn Birkin. Kao model i glumica 1960-ih i 70-ih, Džejnine šiške postale su ključna komponenta njenog prepoznatljivog izgleda. Sada, sa povećanim interesovanjem za retro frizure, stiču novi talas obožavalaca.

Šta su "birkin" šiške?

Ove šiške se odlikuju svojim tankim izgledom. Tradicionalno, one su malo duže i sežu do prostora između obrva i trepavica.

- One uopšte nisu teške šiške, u stvari, dovoljno su retke da otkriju obrve uprkos tome što su dovoljno dugačke da ih prekriju - kaže za "Popsugar" frizer Devin Tot.

Izgledaju jednako sjajno sa spuštenom kosom kao i kada je podignete u konjski rep ili neurednu punđu.

Nekoliko poznatih ličnosti isprobalo je izgled, uključujući Zendaju na Londonskom filmskom festivalu 2021. i Megan Foks na dodeli Bilbord muzičkih nagrada 2022. Birkin šiške izgledaju posebno dobro uparene sa dugim, ravnim, slojevitim frizurama, ali stil može da odgovara svim tipovima kose.

- Bilo koji tip kose, tekstura i stil mogu biti kombinovani sa ovim šiškama, sve dok su ostali slojevi koji uokviruju lice znatno ispod brade i ne spajaju se sa šiškama - kaže Tot.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota