• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Eliksiri lepote: Započnite dan prirodnim sokovima za lepu, sjajnu i zdravu kožu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pića koja konzumirate na prazan stomak imaju mnogostruka dejstva

  • 0
zdravi sokovi Foto: Pexels

Pijenje vode ili svežeg soka ujutru pomaže u hidrataciji i uklanjanju toksina iz tela. Studija o vodi iz ishrane kaže da osobe koje su pile više vode poboljšale hidrataciju kože u odnosu na učesnike koji su obično pili manje vode, piše "SkinKraft.com".

Kada se ujutro probudimo, pH našeg želuca je veoma kiseo. Naš metabolizam je takođe spor. Nakon gladovanja preko noći, naša creva i stomak postaju mekani, što pomaže u lakoj apsorpciji hranljivih materija. Dakle, ako započnemo dan zdravim pićem, creva mogu da apsorbuju hranljive materije do svog maksimalnog kapaciteta. Zbog toga se preporučuje da dan počnemo konzumiranjem zdravog pića.

Jutarnja pića bogata proteinima, vitaminima i drugim mikronutrijentima podstiču rast kose i promovišu zdravu ishranu kože, a sve u cilju očuvanja lepote.

Voda sa limunom i medom

Konzumiranje limuna i meda sa mlakom vodom može izuzetno doprineti zdravlju kože. Studije pokazuju da je limunov sok veoma efikasan u borbi protiv razvoja gljivica koje izazivaju kožne bolesti. Osim toga, sadrži vitamin C, koji pomaže u podmlađivanju kože i podstiče rast zdravih ćelija kože.

Med, s druge strane, ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva koja ne samo da uklanjaju višak masnoće sa kože, već i otpušavaju pore koje bi inače mogle dovesti do izbijanja akni.

Zato ujutru iscedite jedan manji ceo limun u čaši mlake vode. Dodajte dve-tri kašike čistog meda i dobro promešajte. Popijte na prazan stomak.

Voćni sokovi

Sveže ceđeni voćni sokovi sadrže mnogo vitamina i mikronutrijenata koji poboljšavaju zdravlje vaše kože. Jabuke sadrže antioksidante koji pomažu u sprečavanju znakova preranog starenja na koži, šipak ima svojstva protiv starenja koja pomažu u obnavljanju ćelija kože, a pomorandže sadrže vitamin C, koji pomaže u borbi protiv aktivnosti slobodnih radikala u vašoj koži.

Možete popiti čašu svežeg voćnog soka po vašem izboru da biste dobili zdrav sjaj kože.

zdravi sokovi Foto: Pexels

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže u jačanju metabolizma. Ujutro imamo nizak metabolizam, tako da pića poput zelenog čaja pomažu u povećanju metabolizma.

Osim toga, zeleni čaj sadrži flavonoid koji se zove katehini, antioksidant koji odlaže starenje kože.

Prokuvajte vodu, dodajte kašiku listova zelenog čaja ostavite da odstoji dva-tri minuta ili manje, u zavisnosti od ukusa. Procedite čaj i dodajte kašičicu meda. Ostavite da se ohladi malo i uživajte u šoljici čaja.

Ispijanje šoljice zelenog čaja ujutru može poboljšati zdravlje vaše kože, lečiti probleme sa aknama, otpušiti pore.

zdravi sokovi Foto: Pexels

Sokovi od povrća

Kao i voćni sokovi, sokovi od povrća takođe su bogati vitaminima i mikronutrijentima i dobri su za kožu. Započnite dan čašom svežeg soka od povrća, što koži ne samo da daje prirodan sjaj već i sprečava akne i suvoću kože. Evo dve brze ideje za sok od povrća.

Sok od krastavca i spanaća

Sok od krastavca i spanaća prirodno hidrira kožu, dok bogat sadržaj vlakana pomaže u uklanjanju toksina. Popijte čašu ovog snažnog soka svaki dan za sjajnu kožu.

I krastavac i spanać su bogati vitaminom A. Redovna konzumacija ovog soka pomaže u borbi protiv pigmentacije kože. Takođe pomaže da se oslobodite tamnih fleka, kontrolišete akne i usporite proces starenja kože.

Ogulite krastavac srednje veličine. Uzmite 10-12 listova svežeg spanaća i operite ih temeljno. Pomešajte krastavac i spanać sa četvrtinom šolje vode. Dodajte kašiku meda, sipajte sok u čašu i uživajte u piću.

Sok od šargarepe i cvekle

I šargarepa i cvekla su korenasto povrće i izvori hranljivih materija. Svakodnevno ispijanje čaše ovog soka ne samo da čini vašu kožu besprekornom, već i pomaže da se olakša pražnjenje creva, detoksikuje vaše telo i poboljšava funkciju jetre.

Uzmite cveklu srednje veličine i dve šargarepe. Operite ih temeljno i ogulite kožu. Pomešajte sa četvrtinom šolje vode. Za ukus možete dodati parče đumbira. Ohladite ga u frižideru ili dodajte nekoliko kockica leda i popijte prvo ujutru.

Sok od šargarepe i cvekle pomaže u borbi protiv pigmentacije kože. Ovaj sok takođe pomaže u revitalizaciji vaše kože. Oba povrća hidriraju kožu iznutra i čine vašu kožu mekom. Sok od šargarepe može pomoći u rešavanju problema sa aknama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota