• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve o podočnjacima i kako ih se rešiti: Ublažite tamne kolutove prirodnim rešenjima

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ulje za sve vaše potrebe - kokosovo ulje!

  • 0
Podočnjaci Foto: Shutterstock

Uzrokovani stresom, genetikom i starenjem, uporni podočnjaci se samo pogoršavaju uz malo ili nimalo spavanja. Ali da li ste znali da, iako svi imamo ovaj jedan veliki problem, postoji još jedan? Nisu svi podočnjaci isti, pa stoga ne postoji jedinstveni pristup koji će pomoći da vaša koža izgleda zdravo.

Koža oko očiju nije samo izuzetno osetljiva, već je prilično tanka i delikatna u poređenju sa drugim delovima tela. Toliko promena koje se dešavaju u dubljim slojevima kože počeće da se prikazuju i na spoljašnjoj površini.

Doduše, nije nemoguće ublažiti ih. Starenjem počinjemo da gubimo kolagen i masnoću ispod očiju, a kao rezultat toga, koža postaje tanja i počinje da pokazuje sve što leži ispod nje, odnosno tamna krvna zrnca. Tanka koža podstiče i pojačava vidljivost plavih i ljubičastih nijansi iz vena koje leže ispod nje.

Mogući uzroci

Konstantna začepljenost nosa ili alergije koje dovode do smanjene cirkulacije krvi u području ispod očiju mogu dovesti do proširenja vena i potamnjenja.

Vreme provedeno u gledanju u ekran je jedna od stvari od koje ne možemo da pobegnemo. Naravno, to uzrokuje naprezanje očiju, a ni trenutno olakšanje koje dobijemo trljanjem očiju ne pomaže.

Alergeni u proizvodima koje koristimo, izlaganje suncu, neispunjene potrebe našeg tela za spavanjem, nagomilani stres, osnovni zdravstveni problemi kao što je nedostatak gvožđa i životne navike poput pušenja pogoršavaju podočnjake.

Međutim, neki uobičajeni uzroci uključuju prekomerno izlaganje suncu i anemiju. Osim toga, stanjivanje kože podočnjaka, starenje, pušačke navike i umor takođe su neki od izvora ovog problema. Takođe, postoji šansa da podočnjaci mogu biti izazvani nekim genetskim faktorima.

Podočnjaci, lice, nega kože Foto: Shutterstock

Kućna rešenja

Koristite hladne kesice čaja! Potopite ih u vodu, stavite u frižider i ostavite na koži 10 minuta dva puta dnevno. Zeleni čaj je antioksidant koji ima antiinflamatorna svojstva i pomaže u smirivanju zategnutih kapilara ispod očiju.

Vitamini A i B6 u mleku pomažu u izgradnji novih ćelija kože, dok vitamin B12 prirodno osvetljava tamnu kožu, a selen je štit od štetnih slobodnih radikala i oštećenja od sunca. Samo namočite dva pamučna jastučića u hladno mleko i istisnite višak. Stavite pamučne jastučiće na oči koje pokrivaju tamne krugove. Ostavite 20 minuta i isperite hladnom vodom. Ponovite tri puta nedeljno.

Aloe vera je efikasan hidratant i ima antiinflamatorna svojstva. Očistite područje ispod očiju vlažnom vatom i nanesite pulpu aloe vere ispod očiju 10 minuta. Ne morate da ispirate osim ako ne osetite lepljivost.

Krompir može biti od velike pomoći. Uzmite ohlađen krompir i narendajte ga. Iscedite sok u činiju i potopite pamučne tupfere na minut. Stavite ih na oči 20 minuta i isperite vodom.

Ulje za sve vaše potrebe - kokosovo ulje! Izuzetno hidratantni sastojak, sadrži vitamin E i antioksidante koji pomažu u popravljanju oštećenih ćelija kože i suvoće. Takođe je bogat mlečnom kiselinom koja zateže kožu. Pre spavanja nanesite ekstra devičansko ulje na čistu kožu ispod očiju. Nežno masirajte u smeru kazaljke na satu, pa potom i suprotnom smeru nekoliko minuta. Ostavite preko noći.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota