• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 zlatnih saveta za negu kose: Frizerka koja se brine o izgledu poznatih predlaže jednostavne trikove

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njen pristup nezi kose počinje brigom o zdravom vlasištu

  • 1
Nega kose, duga kosa, lepa devojka i kosa

Foto: Shutterstock

Lista slavnih klijenata profesionalne frizerke Bridžet Brager je impresivna, a ona na svojim društvenim mrežama deli savete zlata vredne. Oni se tiču onoga čega bismo svi mogli da se pridržavamo, jer se ne odnose na skupe preparate i tretmane, već na jednostavne rutine pranja i nege koje treba primenjivati.

Njen pristup nezi kose počinje brigom o zdravom vlasištu. Ona za Elle deli svojih top pet saveta koji podrazumevaju načine koriščenja proizvoda, a koje inače preporučuje svojim slavnim klijentima.

1. Pokušajte sa dvofaznim pranjem

Čuli ste za ovu tehniku kao deo vaše rutine nege kože, ali ista teorija se može primeniti i na vašu kožu glave. Ideja je da prva tura šampona razbije gornji sloj prljavštine, ulja i naslaga, a da druga zapravo dođe do korena, pere kožu glave i osigura da je kosa potpuno čista.

Ako temeljno ne uklonite nakupljene proizvode, to može uticati na zdravlje i rast kose, a kako Bridžet kaže to može dovesti do dodatne težine u vašoj kosi, zbog čega će ona izgledati beživotno.

2. Fokusirajte sušenje na koren kose za volumen

Korišćenje viška toplote na kosi može biti štetno, posebno na vrhovima. Zbog toga usmeravanje sušenja isključivo na koren je najbolja opcija, a i pružiće dodatni volumen tom delu.

- Dok sušite kosu, preporučujem da okrenete glavu nadole da biste podstakli podizanje i volumen - kaže Bridžet.

Maska za kosu, nega kose, kosa

Foto: Shutterstock

3. Probajte hladno ispiranje

Jedno od najboljih tajnih oružja za glatku kosu bez kovrdžanja nije proizvod već brz trik.

- Ispiranje kose hladnom vodom pomaže da se kutikula zatvori, a kao rezultat toga kosa izgleda glatko i sjajno - kaže Brager. Zatvaranje kutikule takođe pomaže da se zadrži vlaga za bolju hidrataciju vlasi.

Tajne glatke kose se ovde ne završavaju.

- Nakon ispiranja hladnom vodom blago je utapkajte pomoću peškira od mikrovlakana. Nemojte je snažno trljati peškirom, jer to može prouzrokovati da se kutikule prošire i da vaša kosa izgleda kovrdžavo i dehidrirano.

4. Vodite računa o korišćenju suvog šampona

Jedna od najvećih grešaka koje ljudi prave kada koriste suvi šampon jeste prskanje koje je jako blisko skalpu. Ne samo da će to ostaviti za sobom praškasti beli sloj na vašoj kosi, već može dovesti i do većih problema - nakupljanja proizvoda i rezultiranje "bezvoljnom" frizurom.

Umesto toga, držite razdaljinu od petnaest centimetara kada nanosite proizvod.

5. Isprobajte kondicioniranje pre nego što operete šampon

Ako se borite sa jako masnom kosom, zamena redosleda korišćenja proizvoda može biti rešenje. Ako vam je kosa masna, prvo stvarite regenerator, a zatim operite šamponom. Ova tehnika, koja se zove obrnuto pranje, pogodna je za sve, ali ima tendenciju da najbolje funkcioniše na masnoj i osetljivoj, tankoj kosi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Verica Nastasijevic

    14. novembar 2022. | 14:54

    Hvala Vam na savetima,slicno radim,ali ste mi sad potvrdili i uverili to sto isto radim.

    Podelite komentar