Quantcast
  • 0

Kako izgledati dobro na fotografijama: Naučite da pozirate

"Ne sviđa mi se, može li ponovo?"

  • 0
influenserka, poziranje

Foto: Shutterstock

Virtuelni svet je nemoguće izbeći danas, a na skoro svim poljima propraćen je fotografijama.

Kada je u pitanju fotografisanje, poseban osmeh i izraz lica imamo za sliku, a sasvim drugačiji pred prijateljima i to je uglavom ispraćeno čuvenim: "Ne sviđa mi se, može li ponovo?". Ali sasvim je normalno da se ne osećamo slobodnim pred kamerom. To možemo prepustiti modelima, mi ćemo se baviti nekoliko načinima da bolje izgledamo na fotografijama.

1. Lice u lice sa kamerom

Uglovi su najbitniji kada se slikamo. Ukoliko gledate pravo u kameru, okrenuti celim telom u nju, izgledaćete neprirodno. Nasuprot tome, ako se poigrate uglovima i rotirate telo suprotno od kamere, slika će dobiti dimenziju koja nam je potrebna.

2. Kretanje

Možda će vam u početku biti teško da se oslobodite dovoljno za ovaj korak, ali uvek možete pitati onoga ko je u ulozi fotografa ili pogledati inspiraciju na internetu. Bitno je da ne stojite "vojničiki", već da odvojite ruke od tela; pomerajte ih i tražite im mesto na telu kao što su kukovi. Pokušaje i  sa spontanim nameštanjem kose.

Sreća

Foto: Freepik.com/alina dichkova

3. Balansiranje

Balan se odnosi na težinu. Zamislite da je nešto što možete raspoređivati kada se slikate, tako se i ponašajte. Primer je prebacivanje težišta sa kuka na kuk kako bismo istakli figuru, ili naginjanje ka kameri kako bi se dobio efekat užeg struka.

Oslobodite se i prepustite se idejama i rezultat će se pokazati neverovatno uspešno.

(Ona.rs/Marta Petrović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lepota