• 1

5 mitova o nadogradnji kose: Da li šteti ili štiti?

, Ona.rs

Da li su mitovi za nadogradnju kose istiniti ili ne i koliko je ona zapravo loša po dlaku?

  • 1
Nega kose, duga kosa, lepa devojka i kosa

Foto: Shutterstock

Ako ste novi u svetu ekstenzija za kosu ili ste na tom putu, ali imate nedoumice u vezi nekih poznatih ili manje poznatih stvari koje ste načule, onda će vam ovaj tekst predstavljati pravi kompas u tom novom svetu ulepšavanja, navodi "luxyhair.com"

Narednih pet mitova ste sigurno načuli i zvuče vam kao sasvim logični zaključci, međutim, iznenadićete se

1.Slomljena, oštećena i suva dlaka

Netačno

Ovo je mit koji kruži godinama, možda ima neke istine kada su u pitanju trajnije vrste nadogradnje kose, koje koriste toplotu, lepak ili stezaljke za ugradnju. Ekstenzije ili klipse za kosu su, međutim, najsigurniji oblik ekstenzija za vašu kosu, jer se po potrebi nose samo nekoliko sati i skidaju pre tuširanja ili odlaska u krevet. Ovo kratkotrajno korišćenje klipsa za kosu mogu se nositi svakodnevno, ali treba ih nositi samo kada želite da poboljšate dužinu i debljinu vaše kose. Ako se nosi, uklanja i pravilno neguje, kada je reč i o trajnijim ekstenzijama za kosu, apsolutno ne štete vašoj kosi. Dakle, sve je stvar vaše posvećenosti.

2. Neće se uklopiti sa vašom kosom

Netačno

Ovo je još jedna uobičajena zabluda kojom se dosta ljudi vodi. Naglasićemo odmah da naravno, neće to nikada biti vaša prirodna kosa, od nje nema bolje, međutim ovo je veoma blizu i ne mora značiti da će se išta prmećivati. Zato, jedan od faktora jeste i kod koga radite ili ako su u pitanju vaše umeće, da li ste dovoljno uvežbali ruke. Svi smo na internetu, možda i u stvarnom životu, videli slike i snimke nekih, pa, hajdemo reći zanimljivih mešavina i bili smo podjednako iznenađeni. Ali radi se o tome da ukoliko izaberete odgovrajuće klipse koje se poklapaju po nijansi i tipu vaše kose i pažljivo ih stavite i stilizujete, izgledaće veoma prirodno jer će se ekstenzije uklopiti neprimetno.

nadogradnja kose, klipse, ekstenzije

Foto: Pixabay

3.Od viška težine na glavi boleće vas glava

Netačno i tačno

Bićemo realni i složićemo se da zbog dodavanja kose našoj glavi, zaista je nemogće osetiti dodatnu težinu. U početku će vam verovatno biti čudno i pomalo neugodno kada je stavite, međutim, brzo ćete se navići i zaboravićete da imate više kose nego inače. Nakon nekoliko nošenja nećete ni osetiti težinu vaše nove glave, ali ako vam je teško naviknuti se na njih, onda pokušajte dodavati malo po malo. Ukoliko imate osetljiviji skalp, onda vas verovatno i od repa može zaboleti glava. Bilo kako bilo, rešivo je i to, sve što je potrebno jeste da šnalu kojom kačite klipse nosite malo niže od vašeg skalpa. Čisto onoliko da ne bude direktno uz njega.

4.Mršenje kose i zahtevno za održavanje

Netačno

Jedna od najboljih stvari u vezi nadogradnje kose jeste što ne zahteva mnogo pažnje, održavanja niti frizerske ruke. Obzirom da nisu prikačene direktno uz skalp, ne maste se, pa samim tim ne traže često pranje. Stručnjaci savetuju da se peru na svakih 15-20 nošenja kada se na njih stavlja neki sprej za kosu ili bilo koji proizvod za negu. Kada je u pitanju mršenje, naravno da je moguće, ali to radi i vaša prirodna kosa. Ne očekujte što prirodnije ponašanje i izgled, ali da se ne zamrsi ili isprlja. To se definitivno neće desiti tako. Stepen mršenja zavisi dosta od kvaliteta nadogradnje, tačnije klipsa i koliko se dobro brinete o njoj.

Frizura, nega kose, šiške, kosa

Foto: Shutterstock

5.To je samo za posebne prilike

I više nego netačno 

One su tu da vam svaki dan koji poželite bude poseban, tako da svečanosti nisu jedine prilike za nadogradnju. Dame širom sve ih nose svakodnevno baš zato što vam daju gustu, dugu i lepu kosu ali na veoma brz i jednostavan način stavljanja. Pogotovo jer možete da ih stilizujete i ostavite tako da čekaju spremne za sledeći trenutak kada ćete ih staviti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lepota

Komentari