• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obline Kim Kardašijan više nisu u modi, vitkost ponovo vlada: Tretiranje ženskih tela poput modnih trendova

Vreme čitanja: oko 2 min.

'Skinny look' iz '90-ih ponovo je in, obline su out. Da li telo žene treba da odgovori na svaki trend

  • 0
Kim Kardashian Kardašijan Foto: Backgrid USA / Profimedia

"Kultura dijeta", "heroin chick look", "model look" samo su neki od slengova koji se putem društvenih mreža i medija vraćaju na velika vrata i nameću način ishrane koji može biti izuzetno opasan. Da li za sve to možemo da se zahvalimo nikom drugom nego Kim Kardašijan, ženi koja diktira modne trendove u poslednjoj deceniji?

Sa više od 330 miliona pratilaca na "Instagramu" i konstantnim prisustvom u medijima, njen uticaj je ogroman; žene se godinama ugledaju na nju, od šminke, frizure, garderobe, pa sve do ekstremnijih stvari poput estetskih korekcija i plastičnih operacija.

Kim je bila ta koja je na velika vrata uvela trend oblina i tako s jedne strane pozitivno osnažila mnoge žene širom sveta koje su stigmatizovane zbog viška kilograma da se dobro osećaju u svojoj koži, ali i indirektno podstakla mnoge mlade devojke da odu pod nož, kako bi dostigle oblik tela "peščanog sata", koji podrazumeva velike grudi, minijaturni struk i veliku zadnjicu.

Nakon skoro decenije trenda čuvenih oblina kojim se ponosila, šokirala je javnost kada je izgubila više od 10 kilograma u kratkom vremenskom periodu, što je na njenu visinu od 157 centimetara veoma primetan gubitak, kako navode stručnjaci, a sve je počelo kada je za glamurozni događaj Met Gala izgubila sedam kilograma za tri nedelje da bi stala u čuvenu haljinu pokojne Merilin Monro.

Njena sestra Kloi Kardašijan doživela je još veću estetsku transformaciju kojom se redovno hvali na društvenim mrežama, pošto je izgubila skoro 20 kilograma.

Sve je veći broj poznatih imena iz Holivuda koji slede njihove korake i hvale se smanjivanjem cifre na vagi, međutim povećava se i broj influensera i fitnes instruktora što upozoravaju na svojim platformama koliko nezdrav može biti povratak ere tela supermodela i čuvene rečenice Kate Moss: "Ništa nema toliko dobar ukus kao osećaj mršavosti”.

Nameće se pitanje, kada ćemo prestati da tretiramo naša tela kao modne trendove koje treba da alterizujemo i početi da se volimo onakve kakve jesmo?

Video: Kim Kardašijan otvorila vrata svog cipelarnika: Čiji je bolji, njen ili Karleušin?!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota