• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Haljine koje su obeležile Met Galu 2022: Od urbane princeze do kreacije stare 60 godina

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kao i svake godine, tako i ove, Met Gala ima svoju temu. Ovogodišnja, "U Americi: Antologija mode", usledila je nakon "U Americi: Leksikon mode" iz 2021. godine

  • 2

Najveći modni događaj, Met Gala, održan je sinoć, a na njega su došle mnoge zvezde. I svaka od njih je bila spremna da dominira. Gala veče Instituta za kostime Metropoliten muzeja umetnosti je svojevrsni Oskar modne industrije, bar kada je u pitanju količina glamura koja se može videti na crvenom tepihu ove manifestacije.

Kao i svake godine, tako i ove Met Gala ima svoju temu. Ovogodišnja, "U Americi: Antologija mode", usledila je nakon "U Americi: Leksikon mode" iz 2021. godine.

Tema Met Gale je inspirisana istorijskim periodom od 1870. do 1900. godine, kada je Amerika zabeležile ekonomski i industrijski napredak. "Gilded Glamour" je pre svega referenca na "američko pozlaćeno doba", najpre u kontekstu uspeha i prosperiteta.

Sinoć su mnogi čekali da vide kako će poznate ličnosti odgovoriti na ovaj zadatak, a crvenim tepihom i kultnim stepenicama imali su priliku da vide najekstravagantnije kreacije s potpisom najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

Zvezde su se i ove godine zaiste potrudile oko svojih stajlinga, a mi smo za vas pripremili one koje su se najviše istakli.

1. Blejk Lajvil

Haljina koja je ostavila sve bez daha pripada glumici Blejk Lajvli. Ona i njen suprug Rajan Rejnolds ove godine su bili domaćini ovog bala, a glumica koja je poznata po besprekornim modnim izdanjima ni ovog puta nije omanula.

Gumica se na crvenom tepihu pojavila u "versaće" haljini koja je imala i mnogo simbolike. Blejk  je najpre pozirala u uskoj dugoj haljini sa raznobojnim štrasom, koju je krasio i veliki šlep u boji bakra, vezan u mašnu na kuku.

Kada je stigla na stepenice na ulazu u Metropoliten muzej, odvezala je mašnu i pokazala kako zapravo izgleda šlep - duga suknja u boji koja simbolizuje čuveni Kip slobode.

- Ova haljina odaje počast Njujorku i njegovim mnogim legendarnim građevinama. Ovaj detalj je sa Empajer stejta, neki delovi simbolizuju Kip slobode i plafon železničke stanice Grand central - rekla je Blejk koja je izgled upotpunila minđušama u bojama haljine, tijarom, kao i dugim rukavicama, dok su šminka i frizura bili krajnje jednostavni.

2. Kim Kardašijan

Odmah iza Blejk, haljina koja je najviše komentarisana svakako je ona koju je nosila Kim Karadašijan. Popularna rijaliti zvezda pojavila se u kultnoj svetlucavoj haljini koju je Merilin Monro nosila 19. maja 1962. godine na proslavi 45. rođendana tadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija.

- Ovo je haljina Merilin Monro. Stara je 60 godina. Imala sam ideju da je obučem i probam. Došli su stražari sa rukavicama, probala sam je i nije mi odgovarala. Morala sam da smršam više od sedam kilograma. Bila sam odlučna da je obučem - rekla je Kim.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Nick (@thevintagecostumecollector)

3. Kajli Džener

Kajli je sinoć došla obučena u venčanicu, dok je na glavi nosila beli kačket, naopako okrenut, sa velom preko njega. Donji deo haljine krase prelepi beli cvetovi, a ono što su mnogi primetili je odštampano "OFF", što sugeriše na to da je delo pokojnog dizajnera Virdžila Abloha, koji je nedavno preminuo.

Kajli Kali Džener Kali Jenner Foto: Tanjug/AP

4. Hejli Biber

Hejli je odlučila da bude nepretenciozna, otmena i odana klasici, a upravo tako se izdvojila u masi drugačijih. Gospođa Biber odlučila se za haljinu koju potpisuje modna kuća "Saint Laurent", a ogrtač koji krasi perje upotpunio je celu kombinaciju.

Hejli Biber Hailey Bieber Foto: Tanjug/AP

5. Kendal Džener

Za najveći modni izlazak 26-godišnja manekenka izbelila je obrve i nosila "prada" komplet koji se sastoji od prozirnog topa i crne suknje. Svoj izgled je upotpunila dijamantskim minđušama i crnom torbom sa zlatnim detaljima.

Čiji modni odabir se vama najviše svideo? Podelite s nama u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Ooohohooo

    3. maj 2022. | 11:03

    Sto uradi Zdravko Krivokapic sa ekspertima...Kakva prevara vijeka! Necuveno!

    Podelite komentar

  • Volim

    3. maj 2022. | 10:57

    Pantalone

    Podelite komentar