• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena na forumu pokrenula debatu: "Da li da kažem prijateljici da je preterala sa botoksom i da loše izgleda?"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Treba li u ovakvim situacijama biti iskren, iako je prijateljica zadovoljna svojim izgledom?

  • 1
Botoks Foto: Shutterstock

Žena je izazvala debatu na internetu nakon što je rekla da misli da je njena prijateljica preterala sa injekcijama botoksa - i želi da zna da li bi trebalo da izrazi svoju zabrinutost i ukaže joj na to koliko loše izgleda.

Anonimna žena otišla je na roditeljski forum "Mumsnet" kako bi prikupila različita mišljenja. Dok su mnogi korisnici rekli da se to ne tiče nje, drugi su tvrdili da bi njima lično dobrodošli komentari bliskih prijatelja o ovoj temi.

Originalna objava je glasila: "Da li sam nerazumna ako joj kažem da preteruje sa botoksom?". Pisalo je: "Da li da kažem svojoj prijateljici ili da svoje neželjeno mišljenje zadržim za sebe?".

- Samo malo konteksta, mi smo deo grupe prijatelja sa fakulteta. Bila je starija studentkinja i starija je osam-devet godina od nas ostalih - pisalo je u objavi.

- Ona je atraktivna sa sjajnom figurom i kosom, a poslednjih nekoliko godina zaista je počela da se trudi oko toga kako izgleda i sada izgleda bolje nego pre 10 godina. Ali u poslednje vreme ona radi botoks sve više i više i ima onaj zaleđeni pogled, bez izraza. Upravo je zakazala još jedan termin.

Komentari su bili raznovrsni, a glasili su: "Nemoj joj reći, to nema veze s tobom", "Reci joj, budi iskrena, to bi uradio dobar prijatelj".

Objava je izazvala niz mišljenja, uključujući mnoge odgovore korisnika foruma koji su sugerisali da bi bilo bolje da prijatelju ništa ne kažete i to samo zato što je odluka na kraju ipak na njoj.

Jedan korisnik je napisao: "Ja ne bih. Stvar je u tome što se ona gleda u ogledalo i odlučuje da li izgleda dobro i odlučuje se za više botoksa. Tako je očigledno zadovoljna onim što vidi".

Šta vi mislite? Treba li posavetovati prijatelja koji vidno radi sebi škodi? Da li je na nama da mu to i sugerišemo? Podelite sa nama u komentarima.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • Lona

    25. februar 2023. | 14:00

    Rekla bih joj da sad odlično izgleda i da bi bilo zaista preterano da stavi više, čak je i sad malo izvestaceno, ali ako ona voli tako, to je ok.

    Podelite komentar