• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plastična hirurgija može i da vam doda godine: 6 stvari na koje bi trebalo obratiti pažnju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve je veći broj žena koje na putu "očuvanja mladosti" postignu upravo suprotan efekat

  • 0
Plastična hirurgija Foto: Shutterstock

Odlazak na estetske tretmane ili na kliniku za plastičnu hirurgiju postao je češći i manje strašan nego odlazak kod zubara, a na tome možemo "zahvaliti" društvenim mrežama.

I ranije je putem časopisa, muzičke, modne i filmske industrije, bilo suptilno propagirano šta sve žena treba da "uradi" na svom licu i telu, ali tada su se zvezde ograđivale od tvrdnji da su načinile bilo kakve promene. Danas se, pak, ponose korekcijama.

Iako se slažemo da treba javno stati iza svog izgleda, pogotovo zbog mlađih generacija koje odrastaju pod velikim pritiskom i s kompleksima, taj stav je ipak doneo i negativne posledice.

Naime, sve više tinejdžerki i devojaka u 20-im odlazi kod hirurga u želji da koriguje nešto na sebi jer su to videle na nekoj glumici, supermodelu ili pevačici.

Botoks je već dugo na estetskoj sceni ali fileri su relativno nova pojava, te je njihov efekat u narednih 30 godina - nepoznat.

Evo na šta treba pripaziti ukoliko se odlučite za određene korekcije:

1. Ne koristite previše filera

Fileri su odlična varijanta kada je u pitanju "istrošeno lice" koje je izgubilo volumen ili "pada", jer su tu da mu vrate svežinu i sjaj.

Međutim, mnogo mladih devojaka ih koristi kako bi "istaklo" jagodice, dopunilo usne i slično, a u tom slučaju može doći do distorzije celog lica. Većina njih sa korigovanim obrazima, dopunjenom bradom, usnama i oštrom vilicom, zapravo izgleda starije.

2. "Smrznuto lice" nije kul

Botoks je neurotoksin koji funkcioniše tako što "paralizuje" facijalne mišiće i ograničava im buduće pokrete, sprečavajući pojavu bora.

Nažalost, često možemo susresti žene "preozbiljnog" izraza lica, prenaglašenih obrva ili s prisutnim asimetričnostima.

Dobra stvar je što botoks, za razliku od filera, vremenom potpuno "izbledi", dok se fileri "apsorbuju", ali uvek ostaju u licu, što zahteva konstantnu dopunu.

3. Veće nije bolje

Kada je u pitanju grudni koš, većina pripadnica lepšeg pola sanja o "bujnom poprsju", te često ugradi silikonske implante koji ne odgovaraju njihovoj građi tela.

Naime, visina, težina, veličina prirodnih grudi kao i mere vašeg tela (grudi, struk, bokovi) od presudnog su značaja kada se bira veličina implanta.

Prepustite odluku hirurgu.

A kao sjajan primer umerenosti imamo glumicu Blejk Lajvli ili Džejn Fondu, koja i u svojim 80-tim izgleda svedeno.

4. Ne zaboravite na vrat i dekolte

Koliko god vam mlado lice izgledalo, grudi bile podignute, a stomak zategnut - vrat i dekolte uvek odaju prave godine. Stoga, prilikom negovanja, nemojte nikada da ih zanemarite.

5. Obratite pažnju na obraze i obrve

Implanti i fileri u jagodicama retko kad izgledaju dobro, a kamoli prirodno.

Novi trend isisavanja sala iz obraza, kako bi se postigao "supermodel look", takođe vas postaruje.

Ako pričamo o obrvama i njihovom botoksiranju, od ključnog je značaja pronaći adekvatnog hirurga koji će vam uraditi perfektnu simetriju koja odgovara vašem licu.

6. "Prazne" oči

Uklanjanje sala na kapcima i ispod očiju daje "prazan pogled".

Najbolji primeri nevešto izvedene procedure su Nina Dobrev i Mila Kunis, dve prelepe žene, koje su za tri godine "ostarile" zbog neadekvatno odabranih tretmana ulepšavanja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota