• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medicinska sestra je ubrizgavala botoks 20 godina i sada je prestala: Primetila je jednu važnu stvar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Medicinska sestra je snimila svoje čelo, pokazujući vrlo malo izvodljivih pokreta mišića između obrva i blizu vrha glave

  • 1
Bore, botoks, čelo Foto: Shutterstock

Brenda Blej je medicinska sestra iz Kalifornije i na "TikToku" je objavila video kako bi objasnila šta se desilo njenom licu kada je prestala da koristi botoks. Poslednjih 20 godina koristila je ovaj tretman.

- Da li ste se ikada zapitali kako izgleda osoba koja je koristila botoks 20 godina kada prestane sa korišćenjem? - pitala je Brenda.

Medicinska sestra je snimila svoje čelo, pokazujući vrlo malo izvodljivih pokreta mišića između obrva i blizu vrha glave.

- Prestala sam da ga koristim u oktobru, tako da je prilično nestalo, ali primetite da nemam pokrete mišića jer ih nisam koristila tako dugo. Dakle, sada u osnovi obnavljam svoje mišiće.

Medicinska sestra je otkrila da oseća da se pokret i bore počinju vraćati, ali to još nije toliko vidljivo

U komentarima je objasnila da ona povremeno pravi pauze kako bi održala mišiće aktivnim i zadržala punoću na čelu. Činilo se da je Blej opisala oblik atrofije mišića, potencijalno uzrokovanu injekcijama botoksa.

@nursebblay What hapoend if you use Botox for 20 years?#wrinkles #botox #midlifewomen #fiftyplus #aging #50 #follow #fypage ♬ original sound - Nursebblay

Atrofija mišića se definiše kao smanjenje veličine i trošenje mišićnog tkiva.

Dermatolog iz Njujorka Patriša Veksler objasnila je da mišići mogu atrofirati zbog "neupotrebe" ako se botoks koristi dosledno bez ikakvih prekida, rekla je ona u prošlogodišnjem članku za "Byrdie".

Međutim, još uvek treba da se uradi više istraživanja u vezi sa botoksom i atrofijom mišića, primećeno je u studiji iz 2018.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Izgledaš 10 godina starije!": Mlada devojka stavila botoks, pa se šokirala zbog komentara

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari