• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako bi princeza Dajana izgledala u 62. godini: Sećanje na omiljenu Ledi Di ne bledi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Među brojnim portretima koji Dajanu prikazuju u sadašnjem vremenu, ovaj je možda i najrealističniji

  • 1
Princeza Dajana, Lejdi Di Foto: Tanjug/AP

U jeku vesti o krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile, čini se da javnost, ako je sudeći po komentarima, ne može a da se ne podseti da je titula kraljice trebalo da pripadne pokojnoj princezi Dajani.

Čak se i aktuelna princeza od Velsa, Kejt Midlton, dirljivo osvrnula na uspomenu princeze Dajane i odala joj počast izborom nakita za krunisanje kralja Čarlsa. Minđuše sa dijamantima i bisernim kapima princeza Dajana je toliko često nosila da su, kada su viđene na Kejt, oživele sećanje na Dajanu.

"Samo je jedna Dajana", "Kamilu ne priznajemo za kraljicu", "Kamila nije dostojna krune" i slične reakcije mogu se pročitati čak i na službenim nalozima kraljevske porodice.

Uspomena na pokojnu princezu, princezu naroda, ne bledi, pa je na zvaničnom "Instagram" nalogu magazina "Hello" osvanula fotografija koja prikazuje kako bi Dajana izgledala danas, u 62. godini života.

Među brojnim portretima koji Dajanu prikazuju u sadašnjem vremenu, ovaj je možda i najrealističniji.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Журнал о знаменитых людях (@hello__ru)

Dajana, princeza od Velsa rođena je 1. jula 1961. godine kao Dajana Frensis Spenser. Ove godine bi napunila 62, da nije došlo do strašne saobraćajne nesreće obavijene velom tajni, kada je ugašen život princeze koju je volela cela Velika Britanija.

Svoje kraljevsko angažovanje posvetila je humanitarnom radu. Zalagala se za decu i mlade, žrtve nagaznih mina, pacijente obolele od raka, mentalno obolele, za ljude zaražene HIV-om. Fotografija, na kojoj se rukuje sa muškarcem koji boluje od AIDS-a, 1987. obišla je svet. Bilo je to vreme kada su još uvek mnogi mislili da se taj virus prenosi dodirom.

Dajanina smrt ostaje obavijena velom tajne i nakon 20 godina. Prvi optuženi bili su paparaci koji su ih u stopu pratili i nisu im pomogli nakon nesreće već su nastavili da fotografišu. Nakon toga sumnja je pala na vozača koji je navodno bio pijan.

Dajana je sahranjena 6. septembra 1997. uz sve kraljevske počasti na porodičnom imanju Spenserovih.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: U Kensingtonu će živeti sećanje na nju: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili statuu princeze Dajane

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari

  • w

    9. maj 2023. | 16:18

    Bila je kraljica od početka.👑🙏

    Podelite komentar