• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Muškarce više nego žene brine što će biti solo za praznike: Šta kada nemate partnera u najlepše doba godine?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Od 4.054 ispitane osobe, 71% muškaraca je reklo da se oseća pod pritiskom da pronađe partnera, u poređenju sa 58% žena

  • 5
Ilustracija: Pixabay foto Pixabay

Praznična sezona je vreme kada su parovi u centru pažnje. Ili će devojka da proslavi praznike sa porodicom svog dečka ili će on sa njenom. Možda će se i veriti za Novu godinu. Možda će uplatiti neko luksuzno putovanje. U svakom slučaju, sve te dane provešće zajedno.

Stoga, oni koji su slobodni, mogu se osećati pomalo razočarano u ljubav, ali i u život kad dođe ovaj period, jer će im planovi za praznike biti neizvesni. Razumljivo, jer nemaju sa kime da ih prave - većina prijatelja je već u dugoj vezi.

Stoga, sve veći pokret samaca radi na tome da ne ostanu sami za praznike. I, intrigantno, nova studija otkriva da su muškarci, a ne žene, ti koji će više brinuti o tome što su singl.

Veb-sajt za upoznavanje eHarmony i dobrotvorna organizacija Relate udružili su se kako bi utvrdili kakav je život uoči Božića. Od 4.054 ispitane osobe, 71% muškaraca je reklo da se oseća pod pritiskom da pronađe partnera, u poređenju sa 58% žena.

Nešto manje od polovine je reklo da je ovaj pritisak proizašao iz potrebe da budu u toku sa prijateljima, dok je 39% reklo da žele da budu u vezi kako bi osnovali porodicu.

Muškarci su takođe nešto češće od žena izdvojili usamljenost kao negativnu stranu slobode, prenosi "Flashpack.com".

Muškarci i emocionalna intimnost

- Ovo dovodi u pitanje tradicionalnu ideju srećnog neženja koji se više raduje samačkom životu nego njegov ženski ekvivalent - kaže psiholog dr Linda Papadopulous, koja je radila sa eHarmony na studiji.

- Realnost je da neudate žene teže da budu same. Često iskoriste jaka prijateljstva koja zadovoljavaju mnoge njihove potrebe za intimnošću i sprečavaju da im se usamljenost uvuče pod kožu. Muškarci, s druge strane, možda ne moraju nužno da dele isti nivo emocionalne veze sa svojim prijateljima, pa čak i članovima porodice. Istraživanje sugeriše da im takođe nedostaje fizička intimnost nešto više nego ženama.

Prednosti singl života

Ipak, samci su naveli niz pogodnosti koje su povezivali sa solo životom. To uključuje veću nezavisnost (61%), vreme za nove hobije (33%), maksimalno iskorištavanje noćnih provoda (24%) i intimnu slobodu (10%).

- Važno je da smatramo da je biti samac izbor životnog stila koji se može promeniti u bilo kom trenutku i da izbegavamo donošenje sudova o statusu međuljudskih veza - kaže Kris Šervud, izvršni direktor kompanije Relate.

- Nepotreban pritisak prijatelja, porodice i društva može navesti ljude da započnu vezu pre nego što budu spremni ili shvate šta žele od nje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Od aplikacije pa sve do oltara: Upoznajte priču bračnog para Glatt

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Dragana B.

    18. novembar 2023. | 13:58

    Dajte vise institucija gde mogu da se druze zene i muskarci bez partnera, udovci ,udovice, i oni koji nemaju nikog,pogubljene duse,kojima treba komunikacija, interakcija, sa ljiudima da ne budu sami ,deo dana, ili veceri,sa pristupacnom cenama, pica i hrane!?Mislite i na one, treceg doba?Znam za kafane i restorane ,ali ovo da bude striktno, za te!Ne alkose i psh.poremecene...Eto investicije i dobrobiti za sve,manje problema za pojedince ,drzavu,i porodice?...

    Podelite komentar

  • Mix

    18. novembar 2023. | 13:29

    Da mi je ova pamet bila pre 7 god nikada se ne bih ženio... Nikada☝️

    Podelite komentar

  • miki

    18. novembar 2023. | 13:41

    Nova godina je sta ? Ko je iole oametan tad moze zaraditi malo vise

    Podelite komentar