• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 stvari koje treba da znate pre nego što se venčate: Žene, budite mudre

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saveti koji vam mogu pomoći da lakše donesete odluku o ulasku u brak

  • 1
Venčanica Ilustracija: Pixabay

Poražavajuće su brojke koje govore o procentu razvoda u odnosu na sklapanje brakova. Statistika govori da je razvoda sve više, a neki od glavnih razloga su "nepomirljive razlike", nerazumevanje, promena afiniteta, ali i prestanak ljubavi.

To je obeshrabrujuće, jer svi moraju podjednako da rade na emotivnom odnosu. Pre nego što rešite da stanete na ludi kamen, valjalo bi da znate sledeće stvari, piše "Your tango".

1. Realnosti braka

Dosta njih ulazi u brak "jer tako treba i od njih se to očekuje". Nemojte to raditi jer je normalan sled događaja. Budite sigurni da radite pravu stvar i da želite pored sebe osobu baš onakvu kakav je vaš trenutni partner. Nemojte se zaletati već razmislite i pre svega pogledajte kakve primere imate u okruženju, pa donesite zaključak.

venčanje, svadba, mladenci, veselje, venčanica Foto: Unsplash/Victoria Priessnitz

2. Zašto je važno poznavati sebe

Žene uglavnom prilikom stupanja u brak nisu baš sigurne da znaju ko su i šta žele od života. Samo im je važno da "ulete" u venčanicu bez stvarnog shvatanja ko su one i čemu teže. Potrebno je da razumeju sebe da bi razumele i partnera.

3. Važnost čekanja

Često su devojke pod pritiskom porodice i prijatelja da treba da se udaju, sviju gnezdo i stvore porodicu, jer je za ženu bitno da bude što ranije kako bi mlađa odgajala decu. I ako to neke devojke učine, kasnije shvate da nisu bile spremne niti istinski zaljubljene u partnera, zato za nauk - ne žurite. Čekanje ima svoju važnost.

4. Uloga koju će vaša tazbina igrati u vašem braku

Ulaskom u brak osim što prihvatate partnera takvog kakav jeste, znajte da sa njim "u paketu" ide i njegova porodica. Uvek imajte na umu da ćete do kraja života biti s njima u kontaktu, pa se zato potrudite da pravite balans. Jasno je da vam se neće baš svako podjednako dopasti, ali svima ide u korist da to budu solidni odnosi, najpre vaš odnos prema njima jer ulazite u njihovu porodicu.

5. Kako novac funkcioniše u braku

U braku nema moje-tvoje, sve je to sad vaše. Dakle, ne budite sebične i svoj novac koji zaradite da trošite na sebe i neke hirove, već ulažite u zajedništvo i zajednički fond. Niste više same.

Najvažnije u ovim savetima je da pre svega osetite da ste spremne na ovaj veliki korak u svom životu. Nemojte raditi ništa za šta niste spremne niti zato jer se to očekuje od vas. Budite mudre i pravite korisne poteze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Izabranici priredio veridbu za pamćenje: Prosidba na vrhu sveta

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • Drbin

    26. novembar 2023. | 09:47

    Sve je tacno napisano svaka cast a devojke koje nisu spremne da ovo ispostuju oda nemoj da se odlucuju za brak i eto posle razvod zato dobro promislite ...

    Podelite komentar