• 3

Vreme čitanja: oko 6 min.

Svi detalji o navodnoj aferi kraljice Leticije sa bivšim zetom: On tvrdi da su bili zajedno do 2011.

J. V.

Vreme čitanja: oko 6 min.

U knjizi, Haime senzacionalno tvrdi da mu je Leticija šaputala da ga voli kada su ležali pored bazena u njenom domu nakon rođenja princeze Leonor

  • 3
Kraljica Leticija Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Špansku kraljevsku porodicu potresle su neobične tvrdnje bivšeg zeta kraljice Leticije. On tvrdi je da bio u vezi sa kraljicom pre nego što se oženio njenom sestrom Telmom.

Uz tvrdnje je podelio nikada ranije viđenu sliku kao "dokaz" njihove romanse.

Haime Del Burgo (53), koji trenutno živi u Velikoj Britaniji, u knjizi tvrdi da je sa njom bio u romantičnom odnosu i nakon udaje za kralja Felipea 2004. godine.

Čuveni "dokaz" je zapravo selfi koji je kraljica napravila u ogledalu. Na toj fotografiji se vidi da je u tom trenutku trudna. Ključni detalj je marama kojom je kraljica ogrnuta, a za koju Haime tvrdi da pripada njemu. Uz to prilaze i skrinšot navodnog dopisivanja sa kraljicom.

Pisalo je: "Ljubavi. Nosim tvoju pašminu. To je kao da te imam kraj sebe. Štiti me. Brojim sate do ponovnog viđenja. Volim te. Odlazi odavde. Tvoja, ".

Ovo je podeljeno na mreži "X", a korisnici su doveli validnost njegovih tvrdnji u pitanje, s obzirom na to da nema dokaza da mu je Leticija poslala fotografiju ili propratnu poruku. Biznismen je nakon toga izbrisao svoj "X" nalog.

Portparol španske kraljevske porodice rekao je za "Daily Mail": "Nemamo komentar o ovome".

Sve ovo se desilo samo nekoliko nedelja nakon što je otkriven niz detalja u vezi kraljice Leticije u knjizi "Letizia & I" novinara Haimea Penafelja.

Knjiga koja daje uvid u navodnu aferu

Govoreći za "El Cierre Digitial", autor i novinar (91) je rekao da je Leticija bila velika ljubav Haimea del Burga i da se veza između njih pretvorila u veliko prijateljstvo nakon što je upoznala kralja Felipea. Biznismen je rekao autoru pomenute knjige da je upoznao Leticiju pre 2000. godine i da je njihova veza počela na romantičnom putovanju u Veneciji, godinama pre nego što je ona upoznala kralja Felipea.

Haime, koji je sin bivšeg španskog političara Haime Ignacija del Burga, tvrdi da je planirao da zaprosi Leticiju kada je ona objavila da se zabavlja sa "misterioznim diplomatom" na večeri u hotelu Ric u Madridu 2002. godine.

Opisujući koliko je njihov odnos bio ozbiljan i značajan, autor je izneo malo verovatnu tvrdnju da je Haime te večeri nosio verenički prsten u svom džepu. Leticija mu je navodno rekla da je upoznala nekoga ko bi je obavezuje da napusti svoju profesiju, što je Haimea navelo da zaključi da je njen misteriozni partner niko drugi nego Felipe.

Nakon što su 2003. godine sadašnji kralj i kraljica Španije objavili veridbu, Leticija, koja se razvela od svog prvog muža 1999, zamolila je Haimea da bude svedok na njihovom venčanju.

Štaviše, on je takođe izneo tvrdnju da se pozabavio Leticijinim predbračnim ugovorom i pomogao da se pokriju troškovi svadbene odeće kraljičine porodice.

- Kada je došlo do venčanja sa Felipeom, ja sam se, između ostalog, bavio predbračnim ugovorom, kao što znate. Takođe sam morao da platim troškove Leticijine porodice jer je bivši kralj Huan Karlos odbio da plati ili čak da troškove podeli sa mnom. Tako sam uz pomoć mog prijatelja Felipea Varele obukao njenu mamu, baku i njene sestre - priča on u knjizi.

Haime takođe iznosi neverovatnu tvrdnju da je kraljica tražila da ga vidi noć pre venčanja u ekskluzivnom restoranu u Madridu, gde ga je zamolila da je "nikada ne napusti".

- Kada smo se upoznali, uhvatila me je za ruku i pitala me zašto je nikada nisam pitao da se uda za mene. Očigledno nisam odgovorio. Bodrio sam je koliko sam mogao. Poslednje što mi je rekla pre nego što smo se pozdravili u tom restoranu bila je molba: "Nikad me ne ostavljaj".

U knjizi, Letizijin navodni bivši ljubavnik opisuje Felipea kao "čoveka dobrog srca" i čak nastavlja da tvrdi da je imao odlično prijateljstvo sa njim.

U knjizi, Haime senzacionalno tvrdi da mu je Leticija šaputala da ga voli kada su ležali pored bazena u njenom domu nakon rođenja princeze Leonor.

Venčanje i razvod sa Leticijinom sestrom

Jedna od najštetnijih tvrdnji koje biznismen navodno iznosi je da je kraljica Leticija predložila da imaju zajedničko dete koristeći surogat majku u Los Anđelesu. Kada je infanta Sofija rođena, Haime del Burgo postao je ujak obema devojčicama. Zatim ga autor knjige citira kako je rekao: "Bio je to prelep period. Nisam imao dece, a te devojke su me tako obradovale. Radio sam u Brazilu i doživeo sam plućnu emboliju. Bio sam na intenzivnoj nezi dve nedelje. Uspeo sam da nateram bolnicu Albert Ajnštajn da mi da telefon. Leticija i ja smo razgovarali svaki dan telefonom. Tokom svojih poseta Madridu često sam išao u bioskop sa Felipeom, Letizijom i nekim prijateljima. Leticija i ja bismo uvek sedeli zajedno, držeći se za ruke. Bili su to trenuci sreće".

Međutim, u avgustu 2011, Haime navodi da je Leticija iznenada prekinula njihovu vezu kada ga je nazvala i rekla: "Ne možemo dalje da se viđamo".

Nakon ovoga, Haime navodi da mu je prijateljica rekla da stupi u kontakt sa njenom sestrom Telmom.

Sledeće godine, Telma i Haime su se verili nakon samo dva meseca zabavljanja. Kraljičina sestra je već imala ćerku Amandu iz veze sa bivšim partnerom Enrikeom Martinom Lopom. U ovom trenutku, Haime tvrdi da je još uvek bio blizak sa Leticijom i Felipeom i tvrdio je da se zbližio sa svojom budućom suprugom nakon što su njih četvoro jednog dana otišli ​​u bioskop u Madridu.

Autoru je rekao: "Kada smo otišli, pljuštalo je i umesto da se vratim kolima sa Leticijom i Felipeom, odvezao sam se sa Telmom. Kada smo stigli u Pabellon del Principe gde je živeo Felipe, padala je toliko jaka kiša da nismo mogli da napustimo auto. I proveli smo skoro sat vremena razgovarajući. Telma me je zamolila da joj jednog dana dođem u posetu u Barselonu gde je u to vreme živela. I to sam uradio. Pozvao sam je i otišao".

Telma Ortiz Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

U knjizi, na čudan način tvrdi da je Leticija ranije zabranila njima dvoma da razgovaraju.

Ipak, nakon što su se venčali na intimnoj ceremoniji, par je svoj brak proslavio većim prijemom u Italiji - kojem je prisustvovala njihova porodica.

- Kada su nam gosti čestitali, došao je red na Leticiju i poljubila me u obraz, šapnula mi je na uvo: "Opet ćemo biti zajedno" - citirano je u knjizi.

Godine 2012, par se preselio u Njujork kako bi započeli bračni život, ali Telma se vratila u Barselonu iste godine pre nego što je 2014. objavila njihov razvod.

On čak tvrdi da Leticija "nije stala dok nije uspela da upropasti njegov brak" - navodeći to kao "jedinu bitku koju je izgubio u svom životu".

Telma je sada sa irskim advokatom Gevinom Bonarom i par je dočekao svoje prvo dete u oktobru 2021. Gevin ima dvoje dece sa svojom prvom suprugom muzičarkom Šeron Kor.

U međuvremenu, Haime se ponovo oženio švedskom advokaticom Lusijom Diaz Liljestrom i par ima ćerku Ulu, piše "Daily Mail".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovaj vozač neće smeti ženi pred oči: Neko ga je ozbiljno osramotio

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari

  • moki

    5. decembar 2023. | 12:53

    Ko koga ovde?😂😂😂

    Podelite komentar

  • Hola

    6. decembar 2023. | 06:02

    Španska javnost, veruje u priču, jer je dotična, opasna, lukava i lucidna, uspela da zavede princa koji nije bio poznat po aferama. Osim jedne, kada se zabavljao sa manekenkom koje je ostala trudna. Majka kraljica se usprotivila toj vezi, udali su manekenku za nekog nebitnog(naravno uz naknadu), kada je rodila dete, onda se razvela. A onda je sreo ovog poskoka, sa bezbroj afera, brakova i golih fotki. Bilo je ozbiljnih svadja na dvoru, čak je princ pretio i aboliciji. Ali , eto, nekada je teže imati nego umeti! Ova im rastura pamet!

    Podelite komentar