• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

5 romantičnih božićnih filmova za sva vremena: Ljubav, darivanje, suočavanje sa samoćom i iznenadna sreća

Vreme čitanja: oko 3 min.

Budimo realni, imaćete vremena i za sve ove filmove u jednom danu

  • 0
Filmovi, film, hju grant, zapravo ljubav Foto: Universal Collection / Everett / Profimedia

Ako ste neko ko i dalje gleda televizor i ima naviku da šalta kanale, primetili ste najmanje jedan program koji samo prikazuje romantične božićne filmove. Oni nisu nikakvo kinematografsko čudo - to su filmovi koje gledamo da se razonodimo i da bismo se osećali dobro, da se možda nasmejamo na pojedine kadrove, a da ipak sa nestrpljenjem očekujemo vrlo izvestan kraj.

Ipak, kada govorimo o nešto ozbiljnijoj produkciji, postoje filmovi koji našu pažnju zavređuju svake praznične sezone, pa čak i u ne tako specifično doba godine. To su filmovi koji su u nama sa prvim gledanjem probudili nešto. To su filmovi u kojima naši omiljeni glumci izgledaju najlepše. I najmlađe. Radnja se tiče situaciae koje smo doživeli, pa uz njih evociramo najlepše uspomene. A možda su jedine naše uspomene na tako nešto upravo samo scene iz tog filma.

Tu su i replike koje svaki put doživljavamo drugačije, i likovi sa kojima smo se u jednom trenutku poistovećivali - ili oni sa kojima se tek sada poistovećujemo.

Ovo je naša lista filmova koje sigurno već volite i koje možete pogledati u jednom ili nekoliko dana prazničnog odmora.

While You Were Sleeping

Radnja je usredsređena na usamljenu Lusi Elenor Moderac koja spasava svoju dugogodišnju simpatiju, Pitera od nadolazećeg voza na koji su ga gurnuli pljačkaši. U bolnici, doktori saopštavaju da je on u komi, a Lusina pogrešno interpretirana tvrdnja navodi  Piterovu porodicu da pretpostavi da je ona njegova verenica. Lusi ih ne ispravlja, a oni je dovode u svoj dom i nude joj pomoć i poverenje. Međutim, stvari postaju još komplikovanije kada se Lusi zaljubi u Piterovog brata, Džeka.

Lusi se veže i za celu porodicu dok pokušava da sakrije da ih je u startu slagala. Niko praznike ne treba da provede sam ili još gore - na poslu!

Glavnu ulogu tumači Sandra Bulok.

The Holiday

Dve uspešne žene sa ne tako zavidnim ljubavnim situacijama žele da pobegnu od muškaraca koji su ih povredili. Dok jedna želi da prestane da razmišlja o svom zauzetom ljubavniku, druga želi da se skloni od apsolutno svih muškaraca ikada jer je prevarena i povređena.

Ajris je kolumnistkinja, živi u Londonu, mada se to ne može baš tako reći jer je njen dom preslatka kuća u šumi. Amanda je iz Los Anđelesa i bavi se pravljenjem televizijskih trejlera za filmove. Obe žele promenu, da pobegnu od svih i od sebe, pa posežu za internetom.

Amanda nalazi Ajrisinu kolibicu i njih dve menjaju mesta prebivališta na dve nedelje za vreme praznika.

Ajris je Amandu uverila da u njenom zaseoku ne postoji nijedan muškarac, ali njoj je već prve večeri na vrata kolibe zakucao Ajrisin brat.

Zgodni i prelepi brat.

I dok Ajris sklapa prelepa i produktivna prijateljstva sa Amandinim komšijama, Amanda veća može li se ponovo opustiti u ljubavi, s obzirom na to da bi takva veza na daljinu zahtevala ozbiljan plan.

Uloge tumače Kameron Dijaz i Kejt Vinslet.

Love Actually

Radnja prati nekolicinu ljudi povezanih sudbina. Navigiranje suočavanja sa sudbinom, ljubavlju koja nam je izmakla, poljuljanih porodičnih odnosa, potencijalne izdaje i nove, neobične priče - sve je to snašlo glavne likove u praznično vreme.

Spaja ih naravno ljubav i to je sve što treba reći.

A i to što glume svi najbolji A listeri.

Bridget Jones trilogija

Dva ružna božićna džempera. Dve naizgled neskladne osobe. Više slučajnih susreta. Poljubac na snegu.

Bridžit Džoun je neko sa kim se može poistovetiti dosta singl devojaka na pragu 30-ih. Ona je neodoljivo zabavna, brutalno iskrena, neposredna, netaktična, a tako je lako zavoleti.

Hoće li to shvatiti onaj koji treba?

Glavnu ulogu tumači Rene Zelveger.

Last Christmas

Film je relativno noviji i izdvaja se to samoj radnji, ako se božićni romantični film može izdvojiti po nečemu. Plakaćete i na to se pripremite.

Bahata i nesmotrena, ili samo neshvaćena radnica božićne prodavnice otkriva da joj se život preokreće nakon što je upoznala zgodnog i misterioznog stranca. Kao i sa svim božićnim posetiocima, on je uči istini o sebi.

Boli li šta više od introspekcije?

Glavnu ulogu tumači Emilija Klark.

I samo da znate, ako niste devojka sa uzbudljivim prazničnim planovima i realno nećete izlaziti iz kuće, možda ne bi bilo loše da pogledate Grinča sa Džimom Kerijem. Poistovećivanje dolazi sa godinama.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miloš Biković na premijeri filma "Sluga 2" u Moskvi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle