• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

9 filmskih romansi koje su toksične: Obožavate ova ostvarenja, a sada ćete ih posmatrati malo drugačije

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obratite pažnju ako ih budete opet nekad gledali

  • 0
Filmovi, film, hju grant, zapravo ljubav Foto: Universal Collection / Everett / Profimedia

Gledajući romantične filmove, dame padaju na zavođenje glavnih glumaca, dok su muškarci očarani lepotom glumica.

Ipak, ako malo zagrebete po površini, shvatićete da postoje neke ljubavne priče na filmskom platnu koje i nisu tako poželjne u privatnom životu, piše "Independent" prema rečima Luis Čilton.

Ove filmske romanse su zapravo toksične, a mi smo odabrali neke od njih koje karakterišu takav nezdrav odnos.

Zapravo ljubav

Gotovo je teško izabrati najotrovniju vezu od one u ovom filmu.

- Za moj ukus, to je verovatno mučan odnos između Hjua Granta i Martine MekKačen - kaže Luis.

Fatalna privlačnost

Erotski triler je bio plodna osnova za istraživanje toksičnih odnosa na ekranu, a "Fatalna privlačnost svakako nije izuzetak". Dok Aleks Forest (Glen Klouz) koji postaje opsednut Denom Galagerom (Majkl Daglas) posle kratke seksualne veze, može da se uklopi u neke prilično problematične stereotipe.

Sumrak

- Ovde se može povesti polemika o razlici u godinama u vezi sa 100-godišnjim vampirom koji izlazi sa tinejdžerkom. Film "Sumrak" i njegovi nastavci su prkosno sentimentalni u vezi sa Belinom (Kristen Stjuart) i Edvardovom (Robert Patinson) romansom, ali ne može se pokolebati činjenica da je njihov duboko otrovan - kaže Luis.

Niske strasti

Nije potreban detektiv da pretpostavi da ima nečeg pogrešnog u izopačenoj romansi između prosedog policijskog istražitelja Nika Karana i privlačne spisateljice Ketrin Tremel koja je slučajno glavna osumnjičena u Nikovom poslednjem slučaju ubistva.

Kako izgubiti dečka za 10 dana

Ovo je jedan od mnogih problematičnih romantičnih filmova iz perioda njegovog procvata devedesetih godina prošlog veka. "Kako izgubiti dečka za 10 dana", usredsređuje se na prilično sramnu vezu između Kejt Hadson i Metjua Mekonahija. Sa obe strane koje manipulišu i obmanjuju onog drugog, film takođe promoviše niz klišea o zabavljanju.

Tužna veza

Drama iz 2010. prati uspone i padove turbulentne veze između medicinske sestre (Mišel Vilijams) i nestabilnog radnika (Rajan Gosling). Intiman i srceparajući, "Tužna priča" predstavlja destruktivni odnos sa iskrenošću.

Stigla vam je pošta

Bez obzira da li se slažete sa idejom da se suprotnosti privlače ili ne, u romanu Nore Efron iz 1998. "Stigla vam je pošta" u igri je više od zaraćenih osećanja. Lik Toma Henksa je čist "mlakonja" dok Meg Rajan igra njegovu nesvesnu drugaricu po pisanju. Centralni odnos ovde je prepun crvenih zastava.

Lepotica i zver

Pomislili biste da bi klasični dečiji filmovi bili oprezni da deci ne usađuju opasne ideje o romantici, ali prečesto to nije slučaj. "Lepotica i zver" je jedan od najgorih prestupnika među filmovima, koji prikazuje veoma problematičnu romansu između mlade Bele i njenog otmičara, Zveri. To je stokholmski sindrom uokviren kao prava ljubav: priča koja postaje gora što je više raspakujete.

Iščezla

Dok vas triler Dejvida Finčera iz 2014. tera da nagađate šta će se desiti tokom većeg dela, jedna stvar postaje jasna prilično rano - veza Nika (Ben Aflek) i Ejmi (Rosamund Pike) nije bila nimalo zdrava. Iako je malo ko mogao da predvidi ekstremne dubine do kojih je Ejmi na kraju potonula, brak porodice Dunes je spektakl toksičnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane Beograda kog srpskog glumca bi volele da vide u reklami za veš

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle