• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je lepotica, imala je talenat, upamćena je po uticaju koji je jedan muškarac imao na nju: Ljubav ili kob

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova američka glumica nije imala sreće u životu

  • 0
Roman Polanski, Šeron Tejt Foto: Kelvin Brodie / News Licensing / Profimedia

Glumicu Šeron Tejt znamo pre svega po filmu "Bal vampira" iz 1967. godine. Bila je američka glumica i model i hvaljena je kao jedna od talentovanijih glumica tog perioda.

Ona je Teksašanka, rođena je u Dalasu kao najstarija od tri ćerke u porodici. Interesantno je da je sa samo šest meseci pobedila na takmičenju "Miss Tini Tot of Dallas", ali njeni roditelji nisu imala para za dalje takmičenje. Pošto joj je otac bio pukovnik, često se selila i sa 16 godina je obišla čak šest gradova, što joj je bilo teško da održava prijateljstva.

Sa 16 godina je pobedila na izboru za "Mis Ričland" u Vašingtonu.

Ipak, njen otac dobija premeštaj u Veronu u Italiji. Tada je Tejt saznala da je postala lokalna slavna ličnost zahvaljujući objavljivanju njene fotografije u kupaćem kostimu na naslovnoj strani vojnog lista "Stars and Stripes".

Debitovala pre svega kao statista 1961. godine sa Entonijem Kvinom u religioznom-epskom filmu "Varava", koji se snimao u Veroni i Rimu, a onda se pojavila u britanskom horor filmu 1966. godine, piše "Vikipedija".

Ipak, film "Neustrašive ubice vampira" 1968. godine joj je promenio život. Naime, ona je uz pomoć prijatelja uspela da se domogne glumačke postave ovog filma, čiji je reditelj Roman Polanski. Njih dvoje u početku nisu imali dobru komunikaciju, ali već prilikom drugog susreta pronašli su "zajednički jezik". Već naredne godine stali su na ludi kamen, ali je ta sreća kratko trajala.

Jedne večeri, dok je Roman bio po Evropi snimajući film, Šeron je ugostila prijatelje u domu u Los Anđelesu, ali se to veče završilo kobno pošto je upao sledbenik vođe kulta Čarlsa Mensona i ubo nožem Šeron, koja je bila u osmom mesecu trudnoće.

Nažalost, i prijatelji su izgubili živote, a njihovo nerođeno dete je posthumno nazvano Pol Ričard Polanski, piše "People".

U knjizi "Šeron Tejt: Život", jedna od njenih prijateljica je napisala da je Šeron bila pod velikim uticajem Polanskog.

- Govorio joj je kako da se oblači, kakvu šminku voli, šta mu se ne sviđa. Najviše ju je voleo bez ičega, i bez šminke.

Njihovu ljubav pratile su priče o trojkama na koje ju je prisiljavao, o abortusu koju jer od nje tražio, a tu su i optužbe koje je Polanski dobio za seksualni odnos sa trinaestogodišnjakinjom.

Godine 2009, američki savremeni umetnik Džeremi Korbel predstavio je opsežnu umetničku izložbu mešovitih medija pod nazivom "IKONA: Životna ljubav i stil Šeron Tejt" u čast 40-godišnjice Tejtove smrti. Uz blagoslov porodice Tejt, Korbel je napravio istorijsku umetničku izložbu od 350 delova koja slavi Tejtov stil i život.

Posthumno je film "12+1" objavljen te godine, nekoliko meseci posle njenog ubistva.

Svedočantsva o braku o kome su svi pričali kazuju i da je Tejt Polanskog bezuslovno volela, a to je definitivno bila ljubav koja je nju obeležila.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Oženite se Ruskinjom: Ona upoznaje žene sa muškarcima sa Balkana

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle