• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

4 male stvari koje guraju vašeg partnera od vas, a koje i ne shvatate da radite

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ne dozvolite da vam strah upravlja životom

  • 0
emocije, žena, boje Foto: Pixabay

Kada se vodite sa ljubavlju, onda blistate u vezama i napredujete u njima. Međutim, kada vas vodi strah, onda se osećate nedostojnim i borite se da zadržite partnera blizu.

A onda, čak i najbolji retko mogu da prežive energiju "davljenika".

Ovo su četiri sitne stvari koje možda guraju partnera od vas, a kojih, prema pisanju "Your Tango" najverovatnije niste ni svesni da radite.

1. Crpite partnerovu energiju kada mu treba prostor

Vaša strast je povezivanje - intimnost davanja i primanja. Bilo da delite svoj dar i talenat sa svetom ili imate vezu jedan na jedan sa partnerom, prijateljem, članom porodice ili kolegom - vi uživate u spajanju svog suštinskog bića sa drugima. I to je ono što vašem životu daje smisao.

Povezivanje sa ljudima vas čini da se osećate utemeljeno, bezbedno, potrebno, cenjeno, podržano, srećno, dobro o sebi, utešeno i voljeno.

Svađa, rasprava, veza, brak, muškarac, žena Foto: Shutterstock

Međutim, u najgorem slučaju, vi ste energetski vampir, "prilepak" koji se tako jako drži za one oko sebe, da može da ih guši. Možete da budete očajnički zahtevni, egocentrični i da iscrpljujete osobu sa kojom ste. A u gnevu vam nije strano da podignete oluju i da zadate udarac smrtonosnim rečima, u nameri da povredite one koji su vas povredili.

Upravo tako, beskrajnim ciklusom drame, možete da sagorite ljude u svom životu.

2. Sabotirate sve što ide kako treba

Tokom svog života, energetski vampiri traže fuziju u svojim odnosima - slično kao što se beba spaja sa energijom svoje majke - da bi nadoknadili rani nedostatak nežnosti i da bi se zaštitili od toga da dožive sličan bol ponovo.

Ironičan obrt kod ovakve situacije je što kada osoba žudi za nečim, zapravo se "čuva" od toga i ne da sama sebi da ima ono što želi. Ako se suoči sa time, u početku sve poriče. Međutim, tek kada postanu dovoljno stari i prožive nekoliko obrazaca, počinju da uviđaju da je to istina.

Ispod površine, beba u njima se davno negde zaglavila u osećaju: "Nisam dovoljno dobra da primim ljubav za kojom žudim. Ako se pojavi, moram da je odgurnem i krenem za osobom, poslom ili situacijom koja ostaje neuhvatljiva". To je ljubavna mapa svakog energetskog vampira.

3. Tretirate svog partnera kao svoju mamu

Strast ovakvih ljudi za povezivanjem razvija se iz njihovih emocionalnih rana koje su nastale tokom detinjstva. U ranom uzrastu, majka je izvor svega za dete. Deci je potrebna majčina pažnja da bi razvila osećaj sopstvene vrednosti, baš kao što im je potrebno i majčino mleko. Ona je život, sigurnost i ljubav.

Ako majka može da zadovolji potrebe svoje bebe, beba prelazi u sledeću fazu razvoja. Ali ako se bebine potrebe za nežnošću ne zadovoljavaju lako i s ljubavlju – možda zato što je majka nervozna, ambivalentna, i sama uplašena – beba se "zamrzne" u starosti između nula i 18 meseci.

mama i dete dečak Foto: Pexels/Oleksandr P

Emocionalno, takve osobe u odraslom dobu su veoma slične bebama. Oni čekaju da dobiju energetsku ljubav i dozvolu da žive, vole i doprinose svetu. Ne veruju da su važni ili vredni (inače, zar ih ne bismo obasipali ljubavlju?). Plaše se napuštanja i gubitka staratelja.

A da bi ubedili druge da im ispune njihove potrebe i da bi prekinuli taj osećaj čežnje, postaju lukavi i zavodljivi.

4. Ne znate kako da budete sami

Taj isti fragment vašeg bića večno traži spoljašnje izvore iz kojih bi crpio ljubav. Ako se energetski vampir u vama aktivira i vodi vaš život, vi ćete koristiti svoju energiju da se vežete za druge i da povučete njihovu energiju. I nikada ništa nije dovoljno.

Fiksacija na jednu osobu je zadivljujuća jer je kao opsesija malog deteta za majkom. Čak i ako vas partner izuzetno voli, verovatno neće moći da izdrži zauvek tu naklonost, jer je neprijatna. Niko ne može beskonačno da daje energiju drugome, zbog čega ta "smrznuta" beba mora da odraste. Čim postanete svesni svojih manje nego poželjnih "vampskih" sklonosti, one postaju najlakši obrasci za rešavanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle