• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

4 "kastrirajuće" fraze koje mogu da oteraju muškarca iz veze

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Reči koje ne možete da povučete

  • 0
Muškarac i žena Foto: Shutterstock

U delikatnom plesu komunikacije, neki pogrešni koraci mogu da dovedu do tačke pucanja. Jednostavno, postoje neke reči koje, kada se izgovore, brzo uništavaju vezu.

Ponekad su to stvari koje govorimo, a drugi put stvari opet stvari koje prećutimo.  I jedno i drugo može imati dalekosežne negativne uticaje na naše intimne odnose. Kada je u pitanju održavanje zdrave veze pune ljubavi — takt, gracioznost, empatija i ljubaznost su najvažniji.

Ako ste ikada rekli nešto od sledećeg svom partneru u kontekstu kada ste se vrlo jasno šalili i očigledno je da ne mislite na te stvari - u redu. Možda postoji kontekst kada ove reči ne nanose toliko štete. Ali to još uvek teritorija kojom ne želite da gazite olako.

Muškarac i žena, svađa Foto: Shutterstock

Ovo su, prema pisanju "Your Tango" četiri opake i veoma "kastrirajuće" stvari koje nikada ne biste trebali da izgovorite vašem partneru.

1. Ti si slab

Veliki procenat muškog identiteta zasniva se na konceptu snage - i fizičke i emocionalne. Dakle, naravno, reći da mislite da je vaš muškarac slab je jedan od načina da skačete pravo za vrat. Ako kažete da mislite da je vaš muškarac slab, to je jedan od najbržih načina da ga naterate da se oseća nepoštovanim, omamljenim i nevoljenim. Ako želite stabilnu, zdravu vezu punu ljubavi, izbegavajte da eksplicitno kažete ili zaključujete da mislite da je vaš muškarac slab po svaku cenu.

2. Ti si jeziv

Drugi način da desetkujete čoveka je da mu kažete da mislite da je jeziv. "Jezivost" je, u stvari, skraćeni način da se kaže da je intimna energija te osobe nepoželjna. Suprotnost zdravom, muževnom, moćnom i divlje privlačnom muškarcu visokog statusa sa kojim bi se većina žena osećala ushićeno... je neko čija se energija izbegava poput kuge. Ukratko, "jeza". Ako želite da se vaš muškarac oseća kao da ga vidite kao podlo, odvratno stvorenje koje vreba u senci - to možete da postignete ako mu kažete da je jeziv.

3. Ti si gubitnik

Jedna od ključnih stvari koje privlači žene muškarcu je njihov status. To je jedan od najmoćnijih faktora ljubavnoj u igri. A šta je suprotno od čoveka koji grabi sve ciljeve, koji je veoma poštovan, ili bogat, ili sa visokim statusom? Tako je - gubitnik! Ako svom muškarcu kažete da mislite da je gubitnik (a i to mislite), to je jedan efikasan način da slomite njegov duh i da se ponaša još više kao gubitnik.

4. Da ne kažete - ništa

Ponekad, ne reći ništa (naročito tokom dužeg vremenskog perioda) može biti jednako štetno kao i izgovaranje ružnih reči. Strateško ćutanje je način na koji neki ljudi stvaraju neravnotežu u vezi i kažnjavaju svog partnera privremenim prekidom svake komunikacije. A za muškarce koji su u detinjstvu imali teme zanemarivanja ili napuštanja, tako ponašanje stvarno može da bude štetno.

Da li to znači da ne mogu da postoje trenuci kada nekome treba samo trenutak tišine da sabere misli ili da se smiri od nekog emocijama nabijenog razgovora? Naravno da ne. Potreban trenutak da se saberete se veoma razlikuje od toga da svesno isključite partnera i da ga kažnjavate svojim ćutanjem. Jer ta tišina i jeste oblik besa, kad neko želi da se druga osoba oseća zatvoreno, nepoštovano, ljuto ili povređeno kao i ona. Ako nikada niste bili na udaru tišine ili zanemarivanja u detinjstvu, smatrajte da ste srećni. To nikako nije zabavna stvar za preživljavanje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle