• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta da radite kada ste spremni za brak - ali vaš partner nije?

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ako ste voljni da budete fleksibilni, možete zajedno da napravite sporazume o sledećem koraku

  • 0
Brak, veza Foto: Shutterstock

U predanoj ste ljubavnoj vezi i razmišljate o braku. Čak i ako vi i vaš partner niste bili zajedno toliko dugo, možda već osećate - duboko u sebi - da je to ispravno i da je u pitanju prava osoba za vas. Ili ste već duže vreme zajedno, i često se pitate da li ćete ikada preduzeti sledeći korak i venčati se.

Ako biste želeli da budete u braku i osećate se spremnim, možda će vam biti teško da razumete oklevanje ili očiglednu nezainteresovanost koju vaš partner (ne) izražava. A možda čak i toshvatate vrlo lično.

Ako je tako, prestanite ovo odugovlačenje da primate lično i umesto toga pređete na iskrenost. Evo šta je potrevno da uradite kada ste spremni za brak - ali vaš partner nije, prema pisanju "Your Tango".

1. Budite iskreni prema sebi

Odvojite vreme da budete veoma iskreni prema sebi.

Pre nego što razgovarate sa svojim partnerom o njegovim namerama za vašu vezu, budite sigurni da znate kako se osećate i šta želite.

par, ljubav, veza, brak Pixabay.com

2. Postavite sebi jasna pitanja

Pitajte sebe stvari poput: "Koliko mi je prioritet da se udam?", "Koji je moj preferirani vremenski okvir za brak?", "Koliko sam spreman da budem fleksibilan u vezi sa ovim?", "Koji su moji razlozi zbog kojih želim da se venčam?", "Postoji li drugi načini da ispunim svoje potrebe u vezi čak i ako se ne venčamo (sada ili ikada)?", "Šta zapravo znam — sa sigurnošću — o namerama mog partnera u vezi naše veze?", "Šta zapravo znam — sa sigurnošću — o stavovima mog partnera prema braku?".

3. Ono što otkrijete kada iskreno odgovorite na ova pitanja moglo bi vas iznenaditi

Možda je vaša hitnost da se venčate više povezana sa onim na šta vas porodica i prijatelji teraju da uradite, a manje sa vašim željama, na primer. Možda ste više (ili manje) fleksibilni kada želite da se venčate nego što ste ranije verovali.

Takođe može biti da uglavnom izmišljate partnerovu averziju prema braku - možda nema opipljivih dokaza da je on uopšte protiv braka.

4. Budite iskreni sa svojim partnerom

Uz vaše jasnije i tačnije razumevanje vaše lične situacije i želja, sada je vreme da razgovarate sa svojim partnerom. Dok komunicirate, pristupite temi braka otvoreno, nežno i sa puno ljubavi.

Možete da kažete svom partneru da razmišljate o budućnosti i da se pitate kako će ona da izgleda za vas dvoje. U zavisnosti od toga koliko snažno osećate ovo, možete čak da kažete svom partneru da istražujete opcije i da biste želeli da znate šta oni misle o braku i o tome da ćete se vas dvoje možda venčati jednog dana.

Za mnoge ljude brak se čini kao veliki korak

Posebno za one koji su iskusili razvod u prošlosti u svojim životima ili životima bliskih ljudi. Ideja o braku može izgledati kao put ka eventualnom neizbežnom krahu veze.

Drugi veruju da će brak ozbiljno ugroziti ljubav i uzbuđenje u vezi. Čini se da nema kraja negativnim konotacijama sa idejom braka. Nije ni čudo što neki ljudi izbegavaju brak (ili čak razmišljaju i pričaju o tome).

Ako je venčanje u određenom vremenskom periodu nešto što je za vas veoma važno, budite iskreni u vezi sa tim. Ne morate da pretite ili postavljate ultimatum, ali budite iskreni o tome koliko ste fleksibilni (ili ne) po pitanju teme i vremenskog okvira.

Pažljivo salsušajte šta vaš partner ima da kaže povodom toga. Pokušajte da čujete i razumete odakle dolaze i šta vaš partner želi.

Ako ste voljni da budete fleksibilni, možete zajedno da napravite sporazume o sledećem koraku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Pitali smo građane koja pesma najbolje opisuje njihov ljubavni život: "Kupi mi majko top"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle