• 0

Vreme čitanja: oko 8 min.

Na životnoj prekretnici zaljubila se u momka 19.000 km daleko na "Tinderu", a sve je počelo zbog eksperimenta

J. V.

Vreme čitanja: oko 8 min.

Dok je živela u glavnom gradu Novog Zelanda, Velingtonu, Samanta je preuzela aplikaciju za upoznavanje "Tinder" i napravila profil. Nije htela da bude nepoštena pa je objasnila u opisu profila da bi svaka interakcija sa bilo kim mogla biti upotrebljena kao materijal za predstavu. Što više muškaraca, što više dejtova, to više materijala za humoristički šou.

  • 0

Samanta Hana je putovala Australijom i Novim Zelandom, upijala nove kulture i skupljala iskustva, dok je istovremeno razmišljala o svojoj prošlosti i razmišljala o svom dosadašnjem životu.

Bilo je to krajem 2017. godine, a Samanta, iz Perta u Škotskoj, imala je 31 godinu. Njen brat je neočekivano preminuo nekoliko godina ranije.

Nakon njegove smrti rešila je da svoj život počne da živi najbolje što može. Prva odluka je bila da da otkaz i da počne da putuje, a kako joj je brat ostavio nešto novca, imala je taman dovoljno da se zaputi u Australiju.

- Tako sam dala otkaz i potrošila taj novac na kartu za Australiju. A onda sam se nakratko preselila na Novi Zeland i samo pokušavala da shvatim šta želim da radim u svom životu.

Ona se u slobodno vreme bavila komedijom i nastupala je kao komičarka, pa je i to počelo u jednom trenutku da joj nedostaje.

Dok je putovala, kad god bi ušla na društvene mreže da proveri šta rade njeni prijatelji, sačekale bi je vesti o nekoj novoj veridbi, svadbi, slike ultrazvuka i video-zapisi sa žurke otkrivanja pola.

Samanta se radovala sreći svojih bliskih ljudi, ali se i čudila kako su svi odjednom odrasli, a ona je u tom trenutku bila sama, nezaposlena i putovala, bez fiksne adrese. U tom trenutku je pomislila da bi i njoj prijala ljubav, ali već u sledećem se rodila biznis ideja.

- Mislila sam da napišem humorističku predstavu pod nazivom: "Kako pronaći muža za godinu dana". Kako to izgleda ako to zapravo postavite kao metu? Bilo je to vrlo drsko, zapravo nisam očekivala da ću nekoga upoznati.

Dok je živela u glavnom gradu Novog Zelanda, Velingtonu, Samanta je preuzela aplikaciju za upoznavanje "Tinder" i napravila profil. Nije htela da bude nepoštena pa je objasnila u opisu profila da bi svaka interakcija sa bilo kim mogla biti upotrebljena kao materijal za predstavu.

Što više muškaraca, što više dejtova, to više materijala za humoristički šou.

Nedugo u svojoj potrazi, Samanta je naletela na momka po imenu Tobi. Svidelo joj se što je imao sliku sa psom i "izgledao je kao da je mnogo putovao".

Bio je i "smešna i originalna" ličnost.

Ljubav se rodila onlajn, ali i na daljinu

Ali tu se krila jedna začkoljica. On uopšte nije bio ni blizu Novog Zelanda, već 19.000 kilometara dalje.

Tobi je takođe naišao na životnu prekretnicu, iako jeste sa Novog Zelanda, u srednjim dvadesetim se preselio u London. Na početku 30-ih raskinuo je dugogodišnju vezu i nije bio siguran hoće li ostati u Londonu ili će se vratiti kući.

Dok je razmišljao o budućnosti, Tobi je prilagodio svoja podešavanja na "Tinderu" i uključio u svoju lokaciju i Velington, jer je bio zainteresovan da otkrije kako radi algoritam.

I delom zato što se pitao kako bi bilo biti samac u njegovom starom fakultetskom gradu. Bilo je tu dosta poznanika, starih prijatelja ili kolega sa fakulteta, ali Samanta se istakla svojim "lovom na muža".

Kada su počeli da razmenjuju poruke, Samanta i Tobi su shvatili da, iako se nalaze na suprotnim stranama sveta, žive u gradovima koji su im bili poznati - Samanta je provela godine živeći u Londonu, dok je Tobi dobro poznavao Velington.

Tog prvog dana razmenili su stotine poruka napred-nazad. Veza - i lakoća - bila je očigledna odmah.

Samanta je napomenula da će neki njeni prijatelji uskoro doći da joj se pridruže i da će grupa putovati po Novom Zelandu. Tobi je odmah poslao listu preporuka mesta na koja bi trebalo da odu.

Zatim je Samanta podelila smešne priče o užasnim sastancima koje je "preživela" u potrazi za mužem. Tobi je saosećao - i sam je bio na dosta loših dejtova.

Zatim, nekoliko dana nakon što su počeli da se čuju intenzivno, Samanta je slala poruke Tobiju dok je bila u baru. Uz nekoliko čaša vina, odlučila je da ga spontano pozove.

Stajala je ispred paba, usred gomile ljudi koji piju, kada je Tobi odgovorio. Njegovo lice, iznenađeno, ali srećno, pojavilo se na ekranu Samantinog telefona.

Ali tada je izbila tuča pored Samante i ona je odlučila da interveniše i pokuša da je spreči. Nakon što je civilna dužnost bila obavljena, Samanta je ponovo skrenula pažnju na video-poziv. Nisu dugo razgovarali, ali joj je bilo drago što je gledala u njegovo lice.

On je, pod pretpostavkom da će Samanta ujutru biti mamurna, poslao doručak u njen hostel. Njoj se ta pažnja zaista dopala.

A onda su se Samanta i prijatelji uputili u Tobijev rodni grad, na šta joj je on rekao da tamo njegovi roditelji drže mali riblji restoran i da slobodno svrati. Tobi je svojim roditeljima objasnio ko je Samanta i oni su je zaista lepo dočekali. Slikali su se i poslali su Tobiju. Zaista je bilo neverovatno upoznati roditelje nekog momka pre nego što se upoznala sa tim momkom!

Putovanje se dalje nastavilo, ali Samanta je bila na prekretnici i želela je da se upoznaju u stvarnom životu.

Tobi se osećao isto. Bio je analitičar, neko ko je radio u statistici - i činilo se da statistika sugeriše da ovo nije obično poklapanje na aplikaciji za upoznavanje.

Upoznavanje u stvarnom životu

Samanta i Tobi su se složili da će Samanta rezervisati decembarski let za London i konačno će se sresti uživo.

Tobi je obećao da će se sastati sa Samantom na aerodromu. Sve do tog trenutka, Samanta je imala ideju da je Tobi veoma organizovana osoba, ali onda je stigla na londonski aerodrom Hitrou i Tobija nije bilo nigde.

Ispostavilo se da Tobi nije razmišljao o tome da londonski metro neće raditi rano ujutro, kada je Samanta sletela. Mahnito je slao poruke izvinjenja i na kraju stigao vozom do aerodroma.

U međuvremenu, Samanta je otišla u kupatilo na aerodromu pokušavajući da osveži kosu i našminka se.

Kada je Tobi konačno stigao na Hitrou, držao je flašu soka od jabuke od dve litre. Kada ga je Samanta videla, prasnula je u smeh. Uoči njene posete, Tobi je pitao Samantu o stvarima koje su joj najviše nedostajale u Velikoj Britaniji.

Na vrhu njene liste bio je taj sok.

- Ja sam praktičan, nisam tip za cveće. Shvatio sam da je sok dobar izbor - rekao je Tobi.

- Po tome sam barem znala ko je on. Ja sam kao: "O da, on je tip sa ogromnim sokom u ruci".

Prvog dana, Tobi je pokazao Samanti svoj London, svoje omiljene pabove i mesta za branč u zapadnom Londonu. Drugog dana, Samanta je pokazala Tobiju svoju verziju grada.

Sve u svemu, njih dvoje su bili prilično onakvi kakvi jedno drugome kako su i očekivali da će biti uživo. Osim što je Tobi bio "malo viši" nego što je Samanta očekivala, i manje organizovan.

A Samanta je bila spontanija nego što je Tobi mislio.

Samanta je ostala sa Tobijem oko nedelju dana, a onda je otišla da poseti porodicu u Škotskoj. U međuvremenu, Tobi je otišao na skijanje, doživeo nesreću i slomio nogu. Kada se Samanta vratila u London, Tobi je bio u lošem stanju.

Bez ikakvog dogovora između njih, Samanta se obavezala da će ga "lečiti" i takođe održati Tobijevo raspoloženje i pomoći mu da i dalje uživa u životu u Londonu dok je bio u gipsu.

Vreme je teklo, a Samanta se nije vratila na Novi Zeland. Negde usput, ona i Tobi su se obavezali da će svojoj vezi dati šansu.

Vremenom je Tobi upoznao Samantinu porodicu. Tobi i Samanta su se predstavili svojim prijateljima. U međuvremenu, Tobi je pozvao svoje roditelje i rekao im da je devojka koja je bila u taverni sada njegova partnerka. Bili su oduševljeni zbog njega, njihovo oduševljenje je samo malo ublaženo njihovim užasom što su Samanti naplatili ribu i pomfrit.

- Do danas, Tobijeva mama kaže da joj je to najveće žaljenje - kaže Samanta.

Pričanje priče na sceni

U julu 2018, Samanta je izvela prvi put svoju humorističku predstavu: "Kako pronaći muža za godinu dana" u Londonu.

Tobi je bio u publici. Za njega je to iskustvo bio nadrealan i ponosan trenutak.

- Iako sam znao da je Semi smešna osoba, nisam je video na sceni. Pokidala je, bilo je to smešno prepričavanje naše priče.

Samanta kaže da nije imala problem da na sceni podeli detalje svoje romanse sa Tobijem.

Tog leta, Samanta je predstavu odvela na Edinburg Fringe Festival, prestižnu škotsku komediju. Privlačan naslov  i sjajna pozadina izazvali su nekoliko naslova u britanskoj štampi, a Samanta je napustila Edinburg osećajući se ponosno i uzbuđeno.

Ona zapravo nije imala "muža", ali je imala posvećenog partnera, komičarsku karijeru u usponu i budućnost je izgledala izvesno radosno.

Sledećeg januara 2019. Samanta i Tobi su se zvanično uselili zajedno u stan u Londonu.

A onda, nakon nekoliko godina zajedno u Londonu, 2021. Samanta i Tobi su zajedno napravili još jedan skok i preselili se na Novi Zeland.

- U suštini, uvek sam želeo da se u nekom trenutku vratim na Novi Zeland. A Semi je na neki način već znala novozelandski način života.

Par je iznajmio stan u Velingtonu sa pogledom na okean i odmah osetio da će doneti pravu odluku. Tada su kupili svoj prvi dom.

Prošle godine, Samantini roditelji su došli u Velington u posetu i prvi put su se sreli sa Tobijevim roditeljima.

Grade zajednički život

Danas Samanta i dalje piše komediju. Ona objavljuje novosti o svom radu na svom Instagram nalogu i trenutno je fokusirana na pripreme za Novozelandski međunarodni festival komedije u maju.

Prošlo je dosta vremena otkako je Samanta izvela predstavu o upoznavanju Tobija – na kraju krajeva, prošlo je skoro sedam godina otkako su prvi put počeli da razmenjuju poruke sa suprotnih strana sveta.

- Sada živim na Novom Zelandu sa partnerom kojeg volim, u prelepoj kući i redovno izvodim komediju. Nijedno od nas nije bilo presrećno neposredno pre nego što smo se upoznali, ali mislim da je sigurno reći da smo sada oboje zaista srećni - zaključila je u intervjuu za "7Life".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle