• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako prepoznati mušku sponzorušu koja vas iskorišćava? U početku sve plaćaju, ali posle se ne nude

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uvek imaju hitan finansijski slučaj koji vi morate da rešavate"

  • 0
novac, pare Foto: Shutterstock/BravissimoS

Finansije su postale ključna stvar emotivnih odnosa u 21. veku, ali da li se vreme zaista toliko promenilo? Jesmo li postali opsednuti materijalnim ili konzumiramo liberalniju šemu prošlih obrazaca? Vekovima unazad, devojka nije bila u mogućnosti da se uda bez dobrog miraza, a s obzirom da žene nisu radile, muškarac je bio taj koji je obezbeđivao egzistencijalne potrebe. Međutim, čini se da je tada sve bilo transparentnije. U današnje vreme smatra se pežurativnim ukoliko neko gleda finansijski status svog partnera.

Sa osudom društva došlo je do skrivanja. Ali, kako prepoznati koliko je vašem partneru stalo do finansija?

  • Sledeće ponašanje je pokazatelj:
  • ne libi se da traži poklone
  • stalno ga interesuje vaš bankovni bilans (imovina, ušteđevina, neto vednosti...)
  • traži da mu plaćate račune
  • retko kad pravi lepe gestove za vas

1. On u početku sve plaća, a onda se više ne nudi

Na prvih par dejtova bio je savršen džentlmen, insistirao je da plati večeru i čak vam je platio taksi, ali kako vreme prolazi njegova inicijativa popušta.  Jedan od nepogrešivih znakova da vas muškarac koristi za novac je da teret održavanja veze pada na vas. Kao da vreme koje provodite vreme sa njim dolazi sa cenom. U početku vam možda neće smetati da platite račun jer novac ne bi trebalo da stane na put ljubavi, zar ne?

Međutim, polako ali postojano, biće sve teže otresti se neprijatnog osećaja da vas partner iskorišćava. Ako ideja o podeli ili ravnopravnoj podeli troškova ne postoji u vašoj vezi, to je jedan od znakova da vas finansijski koristi.

2. Uvek ima hitne finansijske slučajeve

Koliko puta ste pomogli njegovim rođacima ili prijateljima u nevolji? Koje nikad niste upoznali? On pozajmljuje novac od vas i obećava da će ga vratiti, ali se to nikada ne desi.

Vaš dečko može izgledati veoma zabrinut za ljude u svom životu i uvek je spreman da im pomogne. Kako brižno! Ali zašto ta pomoć mora da dolazi iz vašeg džepa? Ovi načini spletkarenja su među ključnim karakteristikama čoveka koji "kopa zlato", ne zatvarajte oči pred njima.

Muškarac i žena Foto: Shutterstock

3. Nezaposlen je ili laže o svojim finansijama

Da li ste ikada osetili potrebu da još jednom proverite činjenice koje on iznosi o sebi? Vaš dečko je možda sebe predstavio kao uspešnu osobu i vi ste mu poverovali bez sumnje. Da li ste ikada posetili njegovu kancelariju? Da li vam govori o iscrpljujućem danu na poslu ili podeli male anegdote o svojim kolegama?

Kada vam muškarac priča o svojim finansijama ili čak o svojoj karijeri, on će iskreno odgovoriti na sva vaša pitanja ako nema šta da krije.

Koliko truda vaš dečko ulaže da stane na noge? Neki nezaposleni momci su kao paraziti i namerno ne preduzimaju ništa u vezi sa svojom nezaposlenošću sve dok imaju devojke koje plaćaju sve, što "miriše" na suzavisnu vezu, prenosi "Bonobology".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle