• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kako su se voleli Jelena Tinska i Goran Milošević: O najlepšem paru Jugoslavije i dalje se peva ova pesma

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Idiličnoj ljubavi presudila je prevara ili je bar to tako doživela Tinska. Kako se priča, zatekla ga je u krevetu sa drugom devojkom

  • 1
Goran Milosevic i Jelena Tinska Foto: printskrin/youtube.com/@dzonikg, youtube.com/@atrijum1

Početak ljubavi između Jelene Tinske, čuvene plesačice i umetnice, i Gorana Miloševića, muzičara iz "Generacije 5", mnognim jugonostalgičarima ostao je u sećanju kao najlepša romantična priča.

I sama Jelena se pre nekoliko godina prisetila najlepših dana iz 1970-ih provedenih sa Goranom, pa je podelila zajedničke fotografije na svom "Instagramu".

"Jelena je uvek bila posebna i svoja, imala je energiju i hrabrost da živi svoj život. O njemu nema šta više, lep, nestvaran, njen izbor", glasio je jedan upečatljiv komentar koji i sumirao mišljenja Jeleninih i Goranovih sugrađana o "najlepšem beogradskom paru".

Oboje harizmatični, lepi i energični - našli su se i prepoznali u jednom pogledu.

Goran je tada bio pevač grupe "Generacija 5", brat Slađane Milošević, imao je razbarušenu kosu i vozio je motor. Bio je i proglašen za najlepšeg momka u Beogradu, pa je sasvim logično privukao pažnju Jelene, tada fatalne "Lokice" i pevačice iz rok grupe "Lutka".

Iako je bila starija od njega skoro deset godina i imala dvoje dece, njihovoj ljubavi ništa nije moglo da stane na put.

Goran i Jelena su se upoznali na vrlo zanimljiv način. Jelenu je fotografisao fotograf Mikica Veselinović i kada joj je doneo fotografije, tu su bile i one na kojima je Goran Milošević. Čim ih je pogledala, pitala je Mikicu o kome je reč.

Kada joj je objasnio da je to Goran iz "Generacije 5", iz tada veoma popularnog benda, ona je odmah tražila njegov broj telefona. Pomislila je kako bi bili zanimljivo da ga povede sa sobom na koncert čuvenog Leonarda Koena, koji je trebalo da nastupi na Kolarčevom univerzitetu te subote.

Nazvala ga je i predstavila se, međutim, on nije verovao da ga zove Jelena, pa joj je spustio slušalicu. Zvala ga je ponovo. Bila je uporna i dogovorili su se da se vide u Šumatovcu. Nisu otišli na koncert, a i od tog prvog susreta - nisu se više odvajali jedno od drugog. I to je trajalo punih godinu dana.

Goran je živeo sa ocem koji je često bio odsutan zbog posla, a Jelena sa svojom majkom i dvoje male dece. Vreme su provodili u njegovoj kući, viđali se noću, a ona je ujutru trčala kod dece da ih spremi za školu dok ju je on čekao u obližnjem kafeu. Kada deca odu u školu, vraćali su se kod njega i spavali do podneva. Ona se trudila da njegove nastupe ne propušta.

"Ti samo budi dovoljno daleko"

Idiličnoj ljubavi presudila je prevara ili je bar to tako doživela Tinska. Kako se priča, zatekla ga je u krevetu sa drugom devojkom.

Iako je on tvrdio da je nije prevario, pojašnjavajući da je tu samo prespavala i da je ta devojka stjuardesa, devojka njegovog druga, inače direktora aerodroma, Jelena mu nije poverovala. Odmah mu se osvetila tako što je bila sa njegovim drugom, čija je devojka prespavala u Goranovom krevetu, a potom je otišla u Novi Sad sa drugaricom.

Pesmu "Ti samo budi dovoljno daleko" je posvetio upravo njoj.

U junu je upoznala slikara Miću Uzelca. U julu se udala za njega iz inata Goranu, a već u avgustu razvela. Posle nekog vremena dali su svojoj ljubavi još jednu šansu, ali to nije potrajalo.

Jelena je Gorana čak spomenula i u svojoj knjizi, gde je napisala da je bio "lep kao Apolon", a na svom "Instagramu" je uz njihove fotografije iz mladosti napisala "To je bila ljubav".

Goran je nakon napuštanja grupe "Generacija 5" nestao iz medija i o njemu se jako malo zna. Poslednje što je dokumentovano jeste njegov spot za pesmu "Ispod kože". Bio je i u medijskom fokusu kada je preminula njegova rođena sestra, diva Slađana Milošević.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neutešan pored sanduka, članovi porodice ga drže za ruku: Ovo je rođeni brat Slađane Milošević

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Lifestyle

Komentari